StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 5

zaterdag 5 april 2003 om 20.00 u.
seizoen 2002 - 2003, 28ste speeldag

KSK BEVEREN 6 - 0 KV MECHELEN




Ivoriaanse schuttersfeesten.
Beveren walst over vermoeide Mechelaars.


Dankzij een flitsende start met twee knappe doelpunten van verdediger Arsène Né zat KSK Beveren na een halfuur al op rozen. Het jonge onervaren KV Mechelen voetbalde wel enthousiast maar bracht Beveren-doelman Stack nooit in moeilijkheden.
De Ivoriaanse balgoochelaars kregen veel ruimte en deden werkelijk alles waar ze zin in hadden. Het Freethielpubliek genoot van hun zwierige en vaardige nummertjes. De vermoeide en uitgebluste Mechelaars van trainer Czerniatynski stonden erbij en keken er naar.
Beveren-trainer Helleputte had overigens zijn team herschikt. De wederoptredende Halls in het centrum van de defensie en Sanogo naast Zézéto in de spits. Met het oog op volgend seizoen ook nog de eigen jeugdspelers Vleminckx en Lardenoit op de bank en van Pierre, Demets of Van Oekelen geen spoor.
De eerste actie was al meteen raak. Né kon een hoekschop binnenknikken : 1-0. De Mechelaars kregen geen vat op de vinnige Ivorianen en nog voor het halfuur kopte de opnieuw mee opgerukte Né binnen : 2-0 en de partij al gespeeld.
Tijdens het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er nauwelijks iets maar toen net na het uur Sanogo balverlies in de Mechelse verdediging afstrafte (3-0) was het hek van de dam. Amper vijf minuten later zorgde een Belgisch doelpunt van Steven Wostijn reeds voor de 4-0.
Zézéto wou blijkbaar niet onderdoen voor zijn medemaats en een kwartier voor tijd zorgde Venance met zijn vijde competitietreffer voor de forfaitcijfers op het bord.
Ook scheidsrechter Jordens had geen medelijden met de bezoekers want vijf minuten voor het einde kende hij (overigens terecht) nog een strafschop toe aan geel-blauw. Deze werd keurig omgezet door Yapi Yapo : 6-0, meteen de eindstand.
Beveren-verdediger Arsène Né was na de partij een tevreden man. "Ik mocht van de trainer mee naar voren gaan en scoorde zo tweemaal uit een stilstaande fase. Deze overwinning is een ferme opsteker. Nu de druk weg is kunnen we nog voor enkele stunts zorgen en onze fans nog eens extra verwennen", aldus de Ivoriaan.

ploegopstelling van KSK Beveren :
Stack; Eboué Halls; Arsène Né Boka; Davy Theunis; Touré Wostijn; Yapi Yapo; Sanogo en Zézéto.

invallers :
Vleminckx, Diallo en Lardenoit.

doelpunten :
Arsène Né (2x), Sanogo, Wostijn, Zézéto en Yapi Yapo.

gele kaarten :
De Pauw (KV Mechelen).

scheidsrechter :
Jordens.

MAN VAN DE MATCH : ARSENE NE
De Ivoriaanse centrale verdediger scoorde tot voor deze partij één competitietreffer. Zaterdag lag hij met twee kopbaldoelpunten aan de basis van de 6-0 overwinning tegen de hekkensluiter uit Mechelen. Arsène is dan ook uitgegroeid tot een vaste waarde in de Beverse verdediging.

KAPITEIN DAVY THEUNIS KAN GERUST VERTREKKEN
"Dit had KSK Beveren nodig".
Davy Theunis is aan zijn laatste wedstrijden bij KSK Beveren bezig. "Dit hadden we nodig. Een ideale opsteker, het liep prima. Beveren is nu veilig. Nu kan ik met een gerust gemoed vertrekken naar AA Gent. Ik mag er als kapitein niet aan denken om een ploeg achter te laten die in de problemen zit", aldus de Beverse middenvelder.

17-JARIGE BJORN VLEMINCKX DEBUTEERT BIJ BEVEREN
"Dankzij jeugdtrainer Danny Pfaff".
Bjorn, afkomstig van Puurs, mocht een kwartier voor tijd invallen voor Zézéto, wat meteen zijn debuut was in de eerste klasse. "Het gaat allemaal iets sneller dan bij de reserven. Het was een schitterend gevoel. Ik heb alles te danken aan mijn trainer Danny Pfaff. Zijn inzet voor de club is onvoorstelbaar. Hij motiveert schitterend en werkt prima toekomstgericht", aldus nog de student lichamelijke opvoeding en sport.

GDV.