seizoen 1982 - 1983, 9de speeldag

SK BEVEREN 7 - 2 FC WINTERSLAG

Opnieuw driemaal Erwin Albert !

Productief SK Beveren blijft co-leider.

De trouwe supportersschare die het helse weer zaterdagavond durfde te trotseren is er dubbel en dik voor beloond. Of niet soms? Negen doelpunten, het kan tellen!
Het festijn werd na een kwartier geopend toen rechtsachter Eddy Jaspers een voorzet van linksachter Marc Baecke vanop ruim 30 meter hoog in de touwen zwiepte : 1-0. Tien minuten later begon Marek Kusto zijn duivels te ontbinden.
Even voor het halfuur flitste hij voorbij Vitali en zijn voorzet belandde via Albert tot bij Martens die hard binnenknalde : 2-0. Enkele minuten later nog een schitterend nummertje van de Pool. Ditmaal werd zijn gemeten voorzet door Erwin Albert zelf afgewerkt : 3-0, meteen de ruststand en wedstrijd gespeeld.
Na de pauze bleef Beveren gewoon doorgaan. Eerst werd de aanstormende Kusto foutief afgestopt door Winterslag-verdediger Daemen. De penalty werd feilloos omgezet door Heinz Schönberger : 4-0. Het is reeds het vierde strafschopdoelpunt dit seizoen van de Beverse spelmaker. Nog voor het uur stonden de forfaitcijfers op het scorebord. Erwin Albert kopte een hoekschop van (nog maar eens) Kusto genadeloos binnen : 5-0. De thuisploeg loste dan even de rol wat de Limburgers toeliet om via Van Woerkum iets terug te doen : 5-1. Maar dan volgden nog eens drie dolle minuten van geel-blauw. Eerst kogelde Albert zijn derde goal van de avond binnen (de tweede maal dat de Westduitse spits dit seizoen een driepunter lukt) en even later pikte ook Ronny Martens al gauw even zijn tweede doelpunt van de avond mee : 7-1! Dat Van Woerkum wat later ook zijn tweede doelpunt van de wedstrijd lukte, kon de pret op de Freethiel niet bederven (7-2).
Beveren scoorde tot nu toe reeds 19 goals in eigen huis en kreeg er slechts twee tegen. Zo te zien zou geel-blauw dus torenhoog boven de concurrentie moeten uitsteken. Daarvoor ontbreekt het de Waaslanders echter wat aan lef en durf wanneer ze buitenshuis moeten aantreden. Dus toch wat werk aan de winkel voor het Beverse trainersduo Braems-Pauwels.

ploegopstelling van SK Beveren :
Filip De Wilde; Jaspers; Garot; Lambrichts; Baecke; Stalmans; Schönberger; Theunis; Kusto; Albert en Martens.

invaller :
Crève

doelpunten :
voor Beveren : Jaspers, Martens (2x), Albert (3x) en Schönberger.
voor Winterslag : Van Woerkum (2x).

boekingen :
Vitali (Winterslag).

scheidsrechter :
Cokaiko

MAN VAN DE MATCH : ERWIN ALBERT
Drie weken geleden scoorde de Westduitse aanvaller reeds een zuivere hattrick in de thuiswedstrijd tegen RWDM. Zaterdag lukte Erwin tegen Winterslag opnieuw drie treffers, ditmaal echter geen echte hattrick.
Daarmee zit Albert aan 7 competitiedoelpunten en is nu ook leider in de topschuttersstand van de eerste afdeling.

SK Beveren : de beste aanval en de beste verdediging !
Het natste gedeelte van de 6000 toeschouwers die zaterdagavond op de Freethiel aanwezig waren, hebben zonder de glimlach te verliezen om 22 uur de kleren uitgewrongen. Zij werden voor hun moed immers beloond met een sprankelend voetbalavondje. Dat Urbain Braems en zijn assistent Rik Pauwels er met de brede glimlach bijliepen hoeft geen betoog. Ze konden alleen maar positieve verklaringen afleggen. "Ik had mijn spelers bij de rust gevraagd verder te duwen en de voorsprong te vergroten. Maar ik had hen daarbij ook gewezen op het feit dat onze doelman De Wilde op eigen terrein nog niet was geklopt. Ik vroeg dan ook om Filip extra te beschermen en zo een tegengoal te vermijden. Maar kom, dat tegendoelpunt moest er toch eens komen", aldus Braems. SK Beveren heeft nu na 9 wedstrijden een toch wel indrukwekkend doelpuntensaldo (23-6) en heeft daarmee de vlotst scorende aanval en de minst gepasseerde defensie.