StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 7

zondag 28 oktober 1984 om 15.00 u.
seizoen 1984 - 1985, 11de speeldag

KV KORTRIJK 1 - 6 KSK BEVEREN




In ware kampioenenstijl.

Collectief sterk Beveren sluipt de top-4 binnen.

KSK Beveren zonder Theunis, Jaspers en Christiaens maar met Gorez als uitstekende meid voor alle werk, duldde hooguit twintig minuten het gezelschap van het jonge Kortrijk en walste nadien in ware kampioenenstijl naar een monsterscore. Eén-zes en dit zeven dagen nadat het FC Antwerp vier rozen had verkocht. Het mag duidelijk zijn, de landskampioen is dus terug van weggeweest.
Na een eerder gelijkopgaande start brak Erwin Albert in de 23ste minuut het Beverse ijs. De lange Westduitser devieerde een voorzet van Kusto rechtstreeks tegen de netten : 0-1. Kortrijk-speler Derouck trok zich daarbij de haren uit het hoofd want hij lag na onnodig balverlies aan de basis van dat doelpunt.
Vijf minuten later zonk KVK-kapitein Vanneste op zijn beurt van pure wanhoop onder de modder. Hij deed een knal van Baecke in eigen doel afwijken (0-2) en daarmee was voor geel-blauw het hek helemaal van de dam.
Een groots Beveren zag zijn ijver op het uur beloond met een derde treffer.
De auteur ervan was Schönberger maar vergeten we regisseur Stalmans niet, die vanop rechts het leder computergestuurd op het hoofd van de vrijstaande Heinz schilderde. In de volgende vijf minuten rolden er nog twee goals uit de Beverse automaat. Eerst dribbelde Gorez zich naar een verdiend applausdoelpunt en even later zette de pas ingevallen Frank Peeraer de forfaitscore op het bord na een lang uitgesponnen combinatie met Albert.
In de slotfase kon de thuisploeg dan toch nog de Kortrijkse eer redden via het achtste competitiedoelpunt van Lukic. Maar het slotwoord was toch voor de landskampioen toen Baecke soleerde in het strafschopgebied en doelman Vanderschommen voor de zesde maal kon vloeren : 1-6.
Beveren-coach Rik Pauwels was een tevreden man. "Na de aanvallende overmoed tegen Racing Jet, Cercle Brugge en Lierse hebben we opnieuw voor realistisch voetbal gekozen. Een dichtbevolkt middenveld dat nauw aansluit bij onze verdediging. Een succesformule blijkbaar want in één week scoren we tien goals. KSK Beveren lijkt dus opnieuw gelanceerd", aldus nog de Beverse trainer.

ploegopstelling van KSK Beveren :
Filip De Wilde; Lodders; Danny Pfaff; Lambrichts; Baecke; Stalmans; Schönberger; Gorez; Crève; Albert en Kusto.

invaller :
Peeraer.

doelpunten :
voor Beveren :
Albert, Baecke (2x), Schönberger, Gorez en Peeraer.
voor Kortrijk : Lukic.

gele kaarten :
De Wilde (Beveren), Lodders (Beveren) en Gorez (Beveren).

scheidsrechter :
Van Volcem.

MAN VAN DE MATCH : MARC BAECKE
In een sterk collectief Beveren was het niet gemakkelijk om één uitblinker te zoeken. Toch mocht de prestatie van Marc Baecke best gezien worden. Als flankverdediger tweemaal scoren is beslist geen sinecure maar beslist niet zijn eerste keer (remember Rijeka).
De uitleg van Marc was zondag nochtans vrij simpel : "Ik had niemand te bewaken, dus ben ik maar mee naar voren gelopen...".

BEVEREN-MIDDENVELDER PATRICK STALMANS
"Mijn bewaker, wie was dat?"
"Kritiek geven op het spel van de tegenstander ligt me niet", vertelde Patrick Stalmans na de wedstrijd. "Maar het verdedigend compartiment van Kortrijk, vooral langs de linkerzijde, leek me vandaag toch erg kwetsbaar. Ze hebben me veel vrijheid gegund en daar heb ik dan maar zo goed mogelijk gebruik van gemaakt.
Maar wie moest bij Kortrijk eigenlijk de opkomende speler opvangen? Vooral in de tweede helft kwam ik nog maar zelden iemand tegen op mijn weg naar het doel. Kusto bleef maar naar binnen swingen en eiste de aandacht van de verdedigers op. Derouck plooide maar zelden ver terug. Peter Crève speelde in een zetel op links en op rechts heb ik me zelden zo kunnen uitleven. Maar ik geef wel toe dat we pas na het eerste doelpunt zoveel konden genieten", aldus nog de Limburger.

GDV.