seizoen 1975 - 1976, 7de speeldag

SK BEVEREN 5 - 0 FC ANTWERP

Driemaal Guy De Baere en tweemaal Johan Coninx.

Verbluffend Beveren nog steeds ongeslagen.

De Antwerpse vice-landskampioen heeft zondag voor 12.000 toeschouwers een echte pandoering gekregen van SK Beveren, die nog harder moet zijn aangekomen dan de 0-4 thuisnederlaag van vorige week tegen Lierse SK.
Eigenlijk waren de bezoekers na vier minuten reeds volkomen k.o. geslagen. Er prijkten toen immers reeds 2-0 cijfers op het scorebord. Bij beide doelpunten vertolkte Bob Stevens telkens een hoofdrol. Eerst dwong de Mechelaar in de derde minuut een hoekschop af. Deze werd door Frank Schrauwen perfect op het hoofd van Johan Coninx getrapt : 1-0. Er was nauwelijks afgetrapt toen Stevens de gladde Jean Janssens voorbij Antwerp-verdediger Van Riel gestuurd had. De Beverse kapitein zette de bal voor doel waar Guy De Baere met een meesterlijk vluchtschot in de winkelhaak doelman Trappeniers voor de tweede maal vloerde : 2-0.
Beveren bleef de lakens uitdelen en tien minuten voor de pauze was het weer bingo. Antwerp-speler De Schrijver verspeelde de bal aan Janssens die op zijn beurt De Baere bereikte. Tegen de lage knal van de Beverse spits had de Antwerpse goallie geen verhaal : 3-0. Maar het kon nog erger voor Antwerp. Nauwelijks één minuut na de 3-0 verloor Antwerp-spits Kodat zijn zelfbeheersing en verkocht Jean Janssens een rake kopstoot. Scheidsrechter Ponnet kon niets anders doen dan de rode kaart te trekken. Vier minuten later ging het doek helemaal neer voor de bezoekers.
Een combinatie tussen De Baere en Verelst liet Johan Coninx toe om zijn tweede doelpunt van de namiddag aan te tekenen : 4-0, meteen de ruststand.
De tweede helft werd voor Antwerp één lange lijdensweg. Het was machteloos en zag op het uur de Waaslanders uitlopen tot 5-0. Een combinatie tussen Coninx en De Baere werd door deze laatste keurig afgewerkt : 5-0 en meteen de derde goal van De Baere in deze wedstrijd.
Het wedstrijdeinde werd één grote triomftocht voor geel-blauw, dat door deze schitterende overwinning opgeklommen is naar een mooie derde plaats en met veel vertrouwen binnen twee weken kan vertrekken naar leider Lokeren.

ploegopstelling van SK Beveren :
Jean-Marie Pfaff; Van Goethem; Vangenechten; Buyl; Verelst; Jaak Roelandt; Schrauwen; Coninx; De Baere; Stevens en Jean Janssens.

MAN VAN DE MATCH : GUY DE BAERE
Van de negen doelpunten die het ongeslagen SK Beveren dit seizoen al maakte, nam De Baere er vijf voor zijn rekening. Guy scoorde tegen het Europese Antwerp liefst driemaal. Twee jaar geleden werd zijn overgang naar de Freethiel als de transfer van het jaar beschouwd maar nu pas lijkt de nog maar steeds 20-jarige De Baere ingeburgerd in het Beverse elftal.

BEVEREN-TRAINER URBAIN BRAEMS
"Ik had mijn spelers om een snelle start gevraagd". Urbain Braems ontving, onmiddellijk na afloop van de met sensationele forfaitcijfers afgesloten Beveren-Antwerp, gelukwensen van Antwerp-coach Guy Thijs.
Braems ontkende even later niet dat de vroege 2-0 voorsprong het verdere verloop van de wedstrijd had beïnvloed. "Ik had mijn spelers om deze snelle start gevraagd", aldus de Strijpenaar. "Ten eerste omdat Antwerp meestal erg goed speelt wanneer het zelf eerst op voorsprong kan komen en verder omdat ik rekende op een zekere vermoeidheid van de bezoekers na hun Europese bekermatch tegen Aston Villa".
Tenslotte bevestigde Braems dat Jaak Roelandt vooral uit veiligheidsredenen was vervangen door Freddy Van Gremberghe. "Jaak voelde een licht hinder in de bil, vandaar", aldus nog een gelukkige coach Braems.