StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 11

zaterdag 16 maart 1985 om 20.00 u.
seizoen 1984 - 1985, 23ste speeldag

KSK BEVEREN 5 - 0 KV KORTRIJK




"Herr" Schönberger : eerst twee goals en dan applausvervanging.

Doelman Filip De Wilde : 560 competitieminuten ongeslagen.

KV Kortrijk stond zaterdagavond op de Freethiel onmiddelijk na de aftrap behoorlijk aangeslagen. Er waren inderdaad amper een paar wedstrijdminuten weggetikt of KVK keek reeds tegen een 1-0 achterstand aan. Artiest Schönberger trachtte bij de allereerste massale aanval van de thuisploeg de pijlsnelle Kusto met een verre dieptepass te bereiken. Toen Kusto de benen nam poogde Kortrijk- verdediger Schwabe het onheil te bezweren. Die wou inderdaad de bal op zijn doelman terugspelen maar lobde tot grote consternatie van de Kortrijkzanen een onthutste doelman Himpe : 1-0. Zulks was natuurlijk koren op de molen van de Sportkringers. Zij waren duidelijk sneller op de bal en even voor het halfuur werd de score dan ook verdubbeld. Bij een vrijschop nam Lambrichts zijn aanloop, maakte vervolgens een ingestudeerd overstapje en voor Marek Kusto was het slechts een koud kunstje om de bal keihard in de verste hoek te schieten : 2-0. Nog voor de pauze werd de partij helemaal beslecht. Na voorbereidend werk van Peter Crève kon Paul Theunis met een rake kopbal de ruststand op het scorebord brengen : 3-0.
Na de pauze waren de bezoekers duidelijk beter geïnspireerd wat al vlug resulteerde in een kopbal van Carbonelle op de dwarsligger. Doch even later liep Kortrijk opnieuw tegen een uppercut aan. Vandamme had Theunis ondersteboven gelopen met een logische vrije trap als gevolg. Heinz Schönberger maakte er met een listig lobballetje over de levende muur 4-0 van. Doelman Himpe verhinderde even later een vijfde doelpunt door een harde kopbal van Crève onschadelijk te maken maar de forfaitcijfers kwamen er toch. Op aangeven van Kusto kon Schönberger zijn tweede goal van de avond scoren via de voet van de wanhopig reagerende Himpe : 5-0. Hierop verliet Heinz het strijdperk, volop genietend van een applausvervanging van een dankbaar Freethielpubliek.
Daarop veranderde er niets meer aan de score. Beveren nestelt zich met deze overwinning in de rangschikking stevig in het groepje kanshebbers op een UEFA-cupticket. Ook vermeldenswaardig is het feit dat Beveren-doelman De Wilde in deze terugronde nog steeds zonder tegendoelpunt is en zodoende reeds 560 minuten ongeslagen is.

ploegopstelling van KSK Beveren :
Filip De Wilde; Jaspers; Danny Pfaff; Lambrichts; Eddie Maes; Stalmans; Schönberger; Paul Theunis; Crève; Albert en Kusto.

invallers :
Christiaens

doelpunten :
Schwabe (own-goal), Kusto, Theunis en Schönberger (2x).

scheidsrechter :
Goethals

man van de match : HEINZ SCHONBERGER
Op klasse staat geen leeftijd, daar is deze Westduitse spelmaker van KSK Beveren een duidelijk bewijs van. De 35-jarige Schönberger was zaterdagavond bij de regerende landskampioen opnieuw de uitblinker, ondanks een pijnlijke rug. Heinz scoorde bovendien nog eens twee doelpunten waaronder een schitterend vrijschopdoelpunt.

GELUKKIGE TRAINER RIK PAUWELS
" Deze tendens proberen aan te houden." Na Kortrijk-Beveren en Beveren-Kortrijk kwam het tot een totaalscore van 11-1 in het voordeel van de Waaslanders. Het is niet niks. In hun laatste zes wedstrijden sprokkelden de landskampioenen negen van de twaalf te verdienen punten.
"We hopen deze tendens nog lange tijd te kunnen aanhouden", mijmerde een duidelijk gelukkige coach Rik Pauwels, na een rustig en fair partijtje voetbal met de Westvlamingen. De Beverse trainer meende te mogen stellen dat SKB daarin tegen honderd procent had afgewerkt. "Het werd een aangename, open en tevens correcte wedstrijd en wat me vooral verheugde : er stak opnieuw pit in het team en er was geen stress te bespeuren. Eddie Maes, geruime tijd out met een te lage bloeddruk, speelde als invaller van de gekwetste Marc Baecke, een prima partij. Ook dat was dus geweldig positief", aldus nog Pauwels.

GDV.