StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 12

zondag 10 december 1978 om 15.00 u.
seizoen 1978 - 1979, 16de speeldag

SK BEVEREN 5 - 0 KV KORTRIJK




SK Beveren is herfstkampioen !

Erwin Albert (12 competitiegoals) blijft scoren.

De wedstrijd tussen de leiders en de rode lantaarn begon met een waar vuurwerk. In nauwelijks vijf minuten tijd liepen Albert en Stevens heel dicht bij een doelpunt aan maar aan de overkant moesten in één en dezelfde fase zowel Buyl en Van Goethem op de lijn redding brengen na een onzorgvuldig uitverdedigen van doelman Pfaff.
Na deze heftige openingsfase viel de wedstrijd wat stil maar langzamerhand nam de thuisploeg toch steeds meer het initiatief. Dat resulteerde op het halfuur dan ook in de openingstreffer. De Beverse aanvoerder Jean Janssens liep op zijn linkerflank alle tegenstand op een hoopje en trok haarfijn voor doel waar Heinz Schönberger met het hoofd afrondde : 1-0.
Meteen waren voor de leiders alle problemen opgelost en begon op het middenveld tevens Schönberger zijn duivels te ontbinden. Dat schiep dan weer veel ruimte voor de Beverse spitsen en nog voor de pauze zat Beveren op rozen. Cluytens gaf vanop rechts een voorzet die door Janssens handig werd doorgelaten en Stevens reageerde net iets vlugger dan Kortrijk-verdediger Bourgois : 2-0. Na de rust stond er slechts één team meer op het terrein. In nauwelijks tien minuten tijd konden Albert (2x) en Janssens de score opdrijven naar een forfaitscore : 5-0. Daarmee zit de doelpuntenteller van de Westduitse aanvaller van SK Beveren reeds aan 12 stuks.
De eindstand was meteen bereikt en daarmee kwamen de bezoekers nog goedkoop weg want daarna spatte de bal nog tweemaal tegen het doelhout en was het ook duidelijk dat het voor de fiere leiders op bepaalde momenten eerder om de show te doen was dan om de knikkers.
Na de wedstrijd troffen we een gelukkige maar beslist geen overmoedige kapitein Jean Janssens aan. "Ik leef niet in euforie, daarvoor heb ik al teveel meegemaakt. We hebben nu wel de herfsttitel te pakken maar landskampioen worden lijkt me op dit moment absurd, we zijn nog niet eens halfweg. We leven van wedstrijd tot wedstrijd", aldus nog "de Jean".

ploegopstelling van SK Beveren :
Jean-Marie Pfaff; Jaspers; Van Goethem; Buyl; Baecke; Hofkens; Schönberger; Cluytens; Stevens; Albert en Janssens.

invallers :
Truyens en Wissmann.

doelpunten :
Schönberger, Stevens, Albert (2x) en Janssens.

gele kaarten :
geen

scheidsrechter :
Fauter

Freddy Truyens : slachtoffer van het succes van SK Beveren. Tegen hekkensluiter KV Kortrijk was Heinz Schönberger weer present bij Beveren. Daardoor verdween Freddy Truyens weer naar de invallersbank. "Gelukkig moest ik niet de hele tijd langs de krijtlijn zitten", zei Fred. "Want er was voordien afgesproken dat, eenmaal onze ploeg op een veilige voorsprong stond, ik de plaats van een basisspeler zou innemen. Dit gebeurde dan ook. Onze scherpschutters knalden er immers flink op los en na de derde treffer was het mijn beurt. Je kan je voorstellen dat ik fel geprikkeld de zompige grasmat oprende. Ik had hoegenaamd niet verwacht dat onze trainer precies mij uit de ploeg zou hebben genomen. De laatste weken draaide ik toch voortreffelijk mee en bovendien kwam het winnende doelpunt thuis tegen Charleroi twee weken geleden zelfs van mijn voet".
Technisch directeur Robert Goethals noemt Freddy een wisselspeler van goudwaarde met een frisse fysiek, kortom de ideale twaalfde man van SK Beveren.
"Maar met de functie van bankzitter kan en mag ik geen vrede nemen. De poen ligt er wel maar de voldoening blijft achterwege", aldus nog Freddy Truyens.

MAN VAN DE MATCH : HEINZ SCHONBERGER
Na een inactiviteit van twee weken was de Beverse spelmaker opnieuw van de partij bij de Wase leiders.
Heinz bewees nog maar eens zijn belangrijkheid voor de ploeg. Na een wat aarzelend begin tegen de rode lantaarn effende hijzelf met een kopbaldoelpunt het pad voor de kersverse herfstkampioen. Daarna werd de Westduitser opnieuw de strateeg van een wervelend Beveren met een klinkende 5-0 overwinning tot gevolg.

GDV.