seizoen 1998 - 1999, 6de speeldag

KSK BEVEREN 5 - 0 KV OOSTENDE

Eerste forfaitzege sinds 12 jaar.

Remco Torken scoort en laat scoren.

Door de talrijke blessures was het voor beide teams zoeken en schuiven. Beveren miste zijn centrale verdedigingsduo Damman-Van Ophuizen en de kustploeg kon geen beroep doen op Kindtner en Renty.
Bij de thuisploeg zat na de slappe vertoning van woensdag op Lierse (3-0) de schrik er goed in. Men sprak op de Freethiel al over een zespuntenwedstrijd. Van een forfaitscore had in het Wase kamp vast en zeker niemand durven dromen. Oostende was echter uitermate zwak, geen diepgang en weinig samengang. Beveren speelde daarentegen veel efficiënter.
Na een korte studieronde van een tiental minuten kwam het eerste gevaar van Beveren. Een kopbal van Dhont werd door Prins van de lijn gered. Doch het was slechts uitstel van executie voor de kustjongens. Bapupa beging een overtreding op Bart Van Den Eede en de daaropvolgende vrije trap werd door Torken staalhard tegen de touwen getrapt : 1-0. Vier minuten later was het weer raak. Een fraaie individuele actie van Torken werd door Nuhiji rustig afgewerkt : 2-0.
De Beverse driehoek Torken-Van Den Eede- Nuhiji draaide schitterend en rond het halfuur kregen de bezoekers in enkele minuten de genadeslag. Eerst scoorde Lambert Smid uit een strafschop en even later devieerde doelman De Corte een schot van Nuhiji in de voeten van Torken die gemakkelijk zijn tweede doelpunt van de avond kon scoren : 4-0.
Daarmee werd de tweede helft totaal overbodig toch kon Sportkring net voor affluiten nog een vijfde maal scoren. De opgerukte Smet gaf de assist en een andere verdediger, Scalia, was de afwerker : 5-0.
Het was van het seizoen 1986-1987 geleden dat geel-blauw nog eens met een forfaitscore kon uitpakken in een eersteklassewedstrijd. Toen was het slachtoffer Berchem Sport. Door deze zege wipt SKB in de rangschikking over Oostende naar de elfde plaats en telt het zowaar nog steeds twee punten meer dan Anderlecht.

ploegopstelling KSK Beveren :
Lemmens; Scalia; Puglits; Smet; Vlaminck; Dhont; Imagbudu; Smid; Nuhiji; Van Den Eede en Torken.

MAN VAN DE MATCH : REMCO TORKEN
De Nederlander is en blijft een controversiële spits. Na zijn zwakke openingsmatch uit bij Lommel werd hij door trainer Gzil naar de bank verwezen, maar sinds de derby tegen Lokeren vorige week is Remco opnieuw eerste keus.
Met zijn twee doelpunten en één assist had Remco zaterdag een ruim aandeel in de ruime overwinning tegen KV Oostende.

BEVEREN-TRAINER STANY GZIL
"Voor de supporters".
Stany Gzil was blij. Zowel met de overwinning als met de manier waarop die tot stand kwam. "We hebben van bij de aftrap een strak tempo opgelegdā€, zei de Beverse coach. "Onze eerste helft was van uitstekende makelij. Na de rust hebben we gas teruggenomen. Het uitvallen van Lambert Smid liet zich gevoelen. En na de voorbije drukke weken moesten een paar spelers de reservetank aanspreken. Ook een speciaal woord van dank aan onze fans. Ik vind het dan ook ongelofelijk tof dat we hen in de slotfase alsnog die vijfde goal konden aanbieden", aldus een gelukkige Gzil.