StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 14

zaterdag 11 mei 1985 om 20.00 u.
seizoen 1984 - 1985, 31ste speeldag

KSK BEVEREN 5 - 0 RACING JET




Het avondje van Dirk Rosez.

Weinig overtuigend Beveren scoort toch vijfmaal.

Ofschoon de forfaitcijfers dat laten vermoeden werd het op de dunbevolkte Freethiel zeker geen spel van kat en muis.
Het beloofde een leuke voetbalavond te worden. Een rustig lenteweer, een ontspannen sfeer en een goedgeluimde Jean-Marie Pfaff op de tribunes. Wat echter op de grasmat gebeurde was minder fraai. Veel stugge bewakingsopdrachten en hopeloos stapelvoetbal. Tot even voor het halfuur Marek Kusto vanop de rechterflank de bal tot bij Albert zwiepte. De Westduitse spits ging aan de rand van het strafschopgebied in een duel met Van Marcke plotseling tegen de vlakte. Scheidsrechter Laenens wees naar de stip tot grote woede van de bezoekers met twee gele kaarten als gevolg. Marek Kusto vlamde de penalty keurig binnen : 1-0.
Vanaf dan speelde invallersdoelman Rosez zich in de kijker. Zo pareerde hij een knal van Govaerts met de vuisten, hield hij Ferguson van een doelpunt en stopte hij met bravoure nog eens een knal van Govaerts. Meeval kende Dirk wel toen een kopbal van Pomini tegen de dwarsligger te pletter sloeg. Kort na de rust puurde Beveren dan een tweede doelpunt bij één van de schaarse counters. Christiaens draaide zich knap vrij en schoot van dichtbij binnen : 2-0. Racing Jet gaf zich echter nog niet gewonnen en kreeg even later een strafschop toegewezen. Uitblinker Rosez stopte echter de elfmeter van Govaerts. Meteen de genadeklop voor de bezoekers die op hun weg naar het behoud dus een dosis tegenslag maar vooral een briljante doelman Rosez tegenkwamen.
In de laatste zeven minuten werden de Waaslanders dan toch plotseling zichzelf en scoorden ze nog driemaal. Eerst Erwin Albert met zijn veertiende competitietreffer, daarna invaller Crève en even voor affluiten kon Kusto ook nog zijn tweede goal van de avond meepikken : 5-0.
Beveren-coach Rik Pauwels was na de partij eerlijk in zijn betoog. "We waren aanvankelijk veel te traag bij de opbouw en dat bracht ons uiteraard in de problemen. Dat de acties niet naar wens verliepen is mogelijk toe te schrijven aan het feit dat in de afgelopen week geweldig zwaar werd getraind", aldus nog de Beverse trainer.

ploegopstelling KSK Beveren :
Rosez; Jaspers; Danny Pfaff; Lambrichts; Gorez; Stalmans; Schönberger; Paul Theunis; Kusto; Albert en Christiaens.

invallers :
Crève en Baecke.

doelpunten :
Kusto (2x), Christiaens, Albert en Cr ève.

gele kaarten :
voor Beveren :
Jaspers.
voor Racing Jet : Geebelen; Govaerts en Verbrugge.

scheidsrechter :
Laenens

MAN VAN DE MATCH : DIRK ROSEZ
Door de schorsing van titularisdoelman Filip De Wilde mocht de 24-jarige Dendermondenaar nog eens onder de lat in het Beverse eerste elftal. Dirk was supergemotiveerd en keepte een schitterende wedstrijd tegen de hekkesluiter. Als doelman uitblinker zijn van een ploeg die vijfmaal weet te scoren, het is geen alledaags gegeven. Maar het is deze Dirk Rosez toch maar mooi gelukt.

Felicitaties van Jean-Marie Pfaff voor beresterke Dirk Rosez. Het is zeker niet prettig om jaren na elkaar als jonge doelman op de invallersbank te moeten zitten. Dit is het geval voor Dirk Rosez (24). Eerst liep hij volkomen in de schaduw van Jean-Marie Pfaff en nu staat al enkele jaren Filip De Wilde tussen de palen. Toch laat Dirk er de moed niet bij zakken. Hij weet dat ook een tweede keeper erg belangrijk is. Wel moet je je er kunnen bij neerleggen en dat vergt ontzettend veel wilskracht en moed. Zaterdagavond tegen de rode lantaarn Racing Jet toonde Rosez zijn klasse. Aan lef en durf ontbreekt het hem zeker niet. Na afloop kreeg hij overigens welgemeende felicitaties van Jean-Marie Pfaff en dat doet natuurlijk altijd deugd.
"Kijk, ik krijg nu door de gele schorsingsdag van Filip een gelegenheid om wat te bewijzen. Het is me gelukt en ik ben echt blij om ook eens in het uitstalraam te zijn gekomen. Mijn medemaats accepteren me prima en ze blijven me steeds motiveren. Voorlopig kan ik mijn situatie als bankzitter nog wel aanvaarden maar uiteindelijk zal er toch wat moeten gebeuren. Ik lig nog voor één seizoen onder contract bij Beveren, daarna zullen we dan wel zien", aldus Dirk Rosez.

GDV.