StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 15

zondag 25 januari 1987 om 15.00 u.
seizoen 1986 - 1987, 17de speeldag

KSK BEVEREN 5 - 0 BERCHEM SPORT




NR. 15 Met vijf verschillende schutters aan het kanon.

Geel-blauw na 17 speeldagen nog steeds ongeslagen.

Ondanks de alarmerende berichten van de jongste dagen lag de grasmat er wel zompig bij maar was het volgens de spelers toch goed bespeelbaar.
De stoom was nu meteen van de ketel. Beveren was nu duidelijk baas maar bezondigde zich te veel aan persoonlijke pogingen die vaak verstrikt geraakten in de versterkte Berchem-verdediging. Berchem daarentegen kon daar maar weinig tegenover stellen. Het speelde wel met veel inzet maar er zat weinig samengang in het team. Toch was de amper 18-jarige Palmers een lichtpunt bij de bezoekers. Maar ook hij kon even na het halfuur niet verhinderen dat Beveren verder uitliep. Een knal van Kusto sloeg via Vercruysse tot bij Fairclough, die niet aarzelde. Doelman Van Limbergen was meteen voor de tweede maal geklopt : 2-0, ook de ruststand.
Na de pauze trachtte Berchem wel de bakens te verzetten maar een autoritaire Danny Pfaff leidde uitstekend de Beverse defensie. Het was integendeel de thuisploeg die de score kon opdrijven na een tegenstoot langs Peeraer en Maes, door deze laatste keurig afgewerkt : 3-0 na 55 minuten. Geel-blauw controleerde vanaf dan het gebeuren als vanuit een zetel en bleef het publiek verwennen. Net na het uur rende Gorez ongehinderd naar het Berchem-doel toe en joeg nummer vier tegen de touwen. Tien minuten voor het einde kon Frank Peeraer dan de forfaitscore vastleggen : 5-0. Een zwaar verdict voor de rode lantaarn Berchem maar KSK Beveren, dat voor het eerst zijn aanwinst Torfason in eigen huis liet opdraven, heeft de winterstop duidelijk goed verteerd.
Geel-blauw staat nu halfweg de competitie op een vierde plaats op vier punten van leider Anderlecht en heeft in deze competitie als enige ploeg nog niet kennisgemaakt met een nederlaag.

ploegopstelling KSK Beveren :
Filip De Wilde; Lodders; Danny Pfaff; Lambrichts; Maes; Stalmans; Peeraer; Gorez; Theunis; Kusto en Fairclough.

invallers :
Torfason en Lemoine.

doelpunten :
Theunis; Fairclough; Maes; Gorez en Peeraer.

gele kaarten :
Palmers (Berchem), Van Meir (Berchem) en Danny Pfaff (Beveren).

scheidsrechter :
Jeurissen

MAN VAN DE MATCH : MAREK KUSTO
De 32-jarige Pool was zondagnamiddag op het zompige Freethielgras duidelijk in zijn sas en was de absolute uitblinker bij een vooral in het laatste uur sterk collectief Beveren. Marek kwam niet tot scoren maar was wel betrokken in de eerste drie Beverse doelpunten.
De minzame Pool werd door trainer Novak een kwartier voor tijd van het terrein gehaald en kreeg aldus zijn welverdiende applausvervanging.

BEVEREN-TRAINER LADISLAV NOVAK
"De toekomst oogt rooskleurig".
De Beverse coach Novak genoot duidelijk van de felicitaties die men hem na de wedstrijd toestuurde. "Beveren moest probleemloos winnen tegen Berchem. Dat was althans de mening van iedereen.
Maar in dit soort wedstrijden schuilt juist het grote gevaar. Gelukkig hebben mijn spelers de partij aangevat met de perfecte ingesteldheid. Ook positief is het feit dat we vijf maal scoren en telkens een verschillende speler. Dat opent perspectieven voor de toekomst die er op dit moment dan ook rooskleurig uitziet", aldus een uiterst tevreden Novak.

GDV.