StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 17

zaterdag 9 september 1978 om 20.00 u.
seizoen 1978 - 1979, 4de speeldag

SK BEVEREN 5 - 1 FC BERINGEN




Sterke Waaslanders spelen leiders in de vernieling.

Erwin Albert : vijf goals in vier wedstrijden.

De komst van leider Beringen was blijkbaar de prikkel die de Waaslanders nodig hadden om zich na de onverdiende nederlaag van vorige woensdag op Club Brugge (2-1) weer op te krikken.
Vanaf het begin was het duidelijk dat de bezoekers met een gelijkspel best tevreden zouden zijn. Voor de thuisploeg kwam het er dus op aan om zo vlug mogelijk de rood-zwarte vesting te doorbreken. Na tien minuten leek dat reeds gebeurd toen linksachter Baecke de bal tegen de netten knalde. Het feestje ging echter niet door want scheidsrechter Verhaeghe keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Het was slechts uitstel want tien minuten later trapte Schönberger een voozet van zijn landgenoot Albert, via het been van bezoeker Jaspers in doel : 1-0. Twee minuten later waren de bezoekers dichtbij de gelijkmaker na een kopbal van Deacy. Beveren was meteen gewaarschuwd en trok weer naar voor. Stevens vond het hoofd van Albert, die raak trof. Scheidsrechter Verhaeghe annuleerde echter ook deze goal wegens een vermeende duwfout van Albert. Ondanks nog enkele mooie doelkansen voor geel-blauw bleef het dus 1-0 aan de rust.
Sportkring startte furieus aan de tweede helft. Een voozet van Janssens bereikte Albert, die raak kopte : 2-0. Vijf minuten later scoorde Cluytens een magistraal doelpunt. Bert pikte rond de middellijn de bal mee en liep in volle snelheid de Limburgse defensie overhoop, incluis doelman Verkerk : 3-0. Even kwam Beringen nog in de wedstrijd na een strafschopgoal van Russo maar vier minuten later was het over en uit voor de leiders toen Stevens de 4-1 op het bord bracht. Even voor inrukken zette een onvermoeibare en geprikkelde Albert de kers op de taart door de 5-1 binnen te knallen. Meteen zijn vijfde doelpunt in deze nog prille competitie.

ploegopstelling SK Beveren :
Jean-Marie Pfaff; Jaspers; Vangenechten; Buyl; Baecke; Hofkens; Schönberger; Cluytens; Jean Janssens; Stevens en Albert.

invallers :
Wissmann en Truyens.

doelpunten :
voor Beveren :
Schönberger, Albert (2x), Cluytens en Stevens.
voor Beringen : Russo.

gele kaarten :
geen

scheidsrechter :
Verhaeghe

MAN VAN DE MATCH : ERWIN ALBERT
De Westduitser Erwin Albert heeft zich zaterdagavond op de Freethiel opnieuw in de kijker gespeeld. Zijn twee doelpunten tegen de leiders uit Beringen ( en nog een afgekeurde goal) moeten de laatste twijfelaars overtuigd hebben dat de Germaan wel degelijk iets kan.
De lange spits zit nu al aan vijf treffers in deze nog bitter jonge competitie en het ziet er niet naar uit dat het daarmee zal ophouden.

BEVEREN-SECRETARIS MARCEL VAN GOETHEM
"We hebben het getroffen met onze aanwinst Albert".
Meestal staat men nogal sceptisch tegenover een transfer van een buitenlander die zo plotseling uit de lucht komt vallen. Maar de 24-jarige Erwin Albert, die vorig seizoen zelden aan de beurt kwam bij Hertha Berlijn, heeft ongetwijfeld kwaliteiten. Zijn kopspel (krachtiger dan dit van Stevens) is beslist zijn sterkste wapen maar ook op technisch gebied valt deze opgeschoten kerel niet uit de toon bij Beveren. Maar niet alleen om zijn voetbalkwaliteiten werd Erwin een meevaller. "We hebben het getroffen met deze aanwinst", zei secretaris Van Goethem reeds enkele weken geleden, op een moment dat Albert in feite nog alles moest bewijzen. "Hij zal zich best aanpassen aan ons, hij heeft geen vedettenallures en is zelfs eerder aan de bescheiden kant", aldus nog de Beverse secretaris.

GDV.