Seizoen 2004 - 2005, 10de speeldag

KSK BEVEREN 5 -1 CERCLE BRUGGE

Arunina en Romaric zetten Freethiel in lichterlaaie.

Broodnodige zege geeft Beveren weer ademruimte.

Zou KSK Beveren de afstraffing van vorige donderdag in de UEFA-beker tegen Stüttgart vergeten zijn? Zo vroeg men zich af op de Freethiel de voorbije dagen. En ja hoor, de Beverse Ivorianen dartelden en toverden als vanouds.
Bovendien scoorden ze weer vlot en maakte debutant Arunina (voor het eerst aan de aftrap bij geel-blauw) een geweldige entree met een goal en een assist.
De eerste kansen in de wedstrijd waren voor de thuisploeg maar het vizier van Sanogo stond tweemaal duidelijk niet goed afgesteld. Na twintig minuten had Moussa meer geluk toen hij op de goede plaats stond om een aflegger van Arunina simpel binnen te tikken : 1-0. Daarna was het aan Cercle om te dreigen maar telkens stond een attente doelman Copa paraat om zijn netten ongeschonden te houden. Net voor rust werd de score dan verdubbeld toen Arunina met een sublieme baltoets een vrije trap van Romaric in doel kon devïeren : 2-0.
Tien minuten na de pauze leek Cercle weer in de wedstrijd te komen toen Pivaljevic van dichtbij Copa versloeg : 2-1. Maar nauwelijks één minuut later was de kloof weer twee doelpunten. Badjan trok de bal vanop de doellijn voor waar een aanlopende Marco Né strak binnenschoot : 3-1. Een bijzonder mooi doelpunt. Het hek was nu helemaal van de dam en een sterke Romaric deed de Freethiel nog tweemaal uit de bol gaan.
Eerst toen hij een kopbalassist van Badjan van dichtbij krachtig binnentrapte (4-1) en een kwartier voor tijd trof de Beverse stormram ook nog eens raak vanop ruim twintig meter : 5-1.
Met deze mooie overwinning schuift geel-blauw weg uit de gevarenzone en kan het met vertrouwen het belangrijke treffen van volgende week op Brussels tegemoet zien.

ploegopstelling KSK Beveren :
Copa; Lardenoit; Eboué Diabis; Badjan; Junior; Marco Né Romaric; Diallo; Sanogo en Arunina.

invallers :
Vleminckx; Tokpa en Ouattara.

doelpunten :
voor KSK Beveren : Sanogo, Arunina, Marco Né en Romaric (2x).
voor Cercle Brugge : Pivaljevic.

gele kaarten :
voor Beveren : Romaric.
voor Cercle Brugge : Meyssen, De Wulf en Viane.
scheidsrechter :
Gumienny

MAN VAN DE MATCH : CHRISTIAN KOFFI N’DRI 'ROMARIC'
De robuuste Ivoriaan met de gouden linkervoet is de laatste tijd duidelijk in goede doen. Vorige zondag scorend in Charleroi, vorige donderdag auteur van een fantastisch vrijschopdoelpunt tegen het Duitse Stüttgart en nu tweemaal scorend in de thuiswedstrijd tegen een weliswaar zwak Cercle Brugge. Romaric bood overigens ook nog nieuweling Arunina een doelpunt aan.
Voldoende genoeg dus om als man van de wedstrijd te worden bestempeld.

BEVEREN-TRAINER HERMAN HELLEPUTTE :
" Ruimte goed benut". "De eerste helft speelde Beveren niet erg snedig", vond trainer Helleputte. "Het gevolg van onze Europese opdracht vorige donderdag. We hebben daar toch veel krachten moeten gebruiken. Na onze derde treffer was het over en uit voor Cercle. Beveren heeft de ruimte daarna goed benut. Het laatste halfuur kregen we nog een aantal kansen en liep het veel vlotter. Dit was al even geleden. Onze nieuwe speelwijze met drie verdedigers en vijf middenvelders is voor herhaling vatbaar. We scoorden deze keer vlot en dat was lang geleden", aldus nog de Beverse coach.