seizoen 1981 - 1982, 25ste speeldag

SK BEVEREN 5 - 1 KV MECHELEN

Champagne dankzij...Erwin Albert !
Peter Crève effent zegepad met twee vroege goals.
Zeventig minuten heeft het geduurd vooraleer de thuisspelers met zekerheid wisten dat er champagne zou vloeien. Die was door hun trainer Urbain Braems beloofd indien Erwin Albert, die dit seizoen nog niet veel aan het feest was, zaterdagavond zou scoren. Albert zorgde voor nummer vijf en Braems hield woord.
Voordien had Beveren nochtans reeds forse winstcijfers op het bord getrapt.
Resultaat van een wervelende eerste helft en de vranke speelwijze waarmee KV Mechelen zijn tegenstander tegemoet trad.
Binnen de eerste tien minuten had Peter Crève reeds tweemaal gescoord. Eerst met een harde knal nadat hij keurig werd bediend door een kopbal van Erwin Albert en vier minuten later deed zich hetzelfde scenario weer voor : 2-0.
Vijf minuten voor de rust verstuurde Van Moer een vrije trap listig over de Mechelse muur. Theunis was net iets vlugger op de bal dan doelman Verbelen en de bal rolde traag over de doellijn : 3-0. Toch kon de hekkensluiter van de eerste afdeling nog voor de pauze iets terugdoen. Benfeld schoot een vrije trap recht in de winkelhaak . Pfaff was kansloos : 3-1.
Tien minuten na de rust liep de thuisploeg weer verder uit. Talbut miskeek zich op een voorzet van Schoofs en Weihrauch scoorde fraai : 4-1. Een verdiende treffer voor Dieter want hij was zaterdag uitermate bedrijvig en beslist de meest verdienstelijkste SKB-speler.
Twintig minuten voor het einde was het dan eindelijk de beurt aan Erwin Albert. Diep gestuurd door zijn landgenoot Schönberger rende hij op het Mechelse doel af en bleef kalm : 5-1. Meteen de eindstand alhoewel even later Weihrauch ook nog eens de paal trof.
Maar met deze overwinning is Sportkring weer volop in de race voor een UEFA-cupticket.

Ploegopstelling van SK Beveren :
Jean-Marie Pfaff; Jaspers; Garot; Danny Pfaff; Baecke; Van Moer; Schönberger; Theunis; Weihrauch; Albert en Crève.

Invallers :
Schoofs en Martens.

Doelpunten :
voor Beveren : Crève (2x), Theunis, Weihrauch en Albert.
voor KV Mechelen : Benfeld.

Boekingen :
Danny Pfaff (Beveren) en Verbelen (KV Mechelen).

Scheidsrechter :
Fontaine

MAN VAN DE MATCH : DIETER WEIHRAUCH
De 23-jarige Westduitse linkspoot leverde zaterdag tegen de rode lantaarn beslist één van zijn beste prestaties van het seizoen af. Dieter was bijzonder bedrijvig en zag zijn uitstekende wedstrijd dan ook beloond met een puike treffer, pas zijn tweede van het seizoen.
Dieter heeft zich dit seizoen, onder trainer Urbain Braems, tot een vaste waarde in het Beverse elftal gewerkt.

BEVEREN-VERDEDIGER DANNY PFAFF :
"Nu met vertrouwen naar Daknam".

SK Beveren heeft zaterdagavond een uitstekende repetitie gehouden in het vooruitzicht van het komende bekertreffen op Lokeren, nu woensdag. Hoopgevend was vooral het voortreffelijk samenspel langs de linkerflank, te beginnen bij Baecke. Verder de prima wisselwerking tussen Weihrauch en Crève. Centraal op het middenveld hebben dan zowel Van Moer als Schönberger een geslaagde test afgelegd. Beiden zijn dan ook helemaal klaar voor de bekerreturn op Daknam. En was de tegenstander zaterdag dan zeker niet van de sterksten, toch zal deze overwinning het zelfvertrouwen beslist oppeppen. Bij Beveren is men dan ook vrij gerust in de goede afloop van het bekertreffen met de Wase buren.
"Wij staan met één doelpunt voor en daarenboven hebben we op de Freethiel de mannen van coach Waseige niet laten scoren", zegt Danny Pfaff. "Dat is enorm belangrijk. Zij moeten nu in eigen huis aanvallen, risico's nemen en daarvan moet Beveren kunnen profiteren om te counteren. Indien wij ginder éénmaal kunnen scoren denk ik dat het gebeurd i", aldus nog de jongere broer van Jean-Marie Pfaff.