seizoen 2005 - 2006, 21ste speeldag

KSK BEVEREN 5 - 1 CERCLE BRUGGE

Imponerende Junior breekt de ban met subliem doelpunt.

Geel-blauw pakt gouden driepunter na vlotte winst.

De Waaslanders startten met dezelfde elf als vorige week in de bekerpartij op Waasland, met Gervinho in steun van de spitsen Sanogo en Dissa.
Na een studieronde van tien minuten opende Sanogo de debatten met een knal op Vandendriessche. Beveren kreeg langzaam overwicht en Cercle moest steeds meer achteruit. Na 20 minuten kon Dissa zich tweemaal tonen door eerst op Vandendriessche te knallen en vervolgens in de draai rakelings over te schieten.
De openingstreffer ging in de lucht en die kwam er ook na een knappe individuele actie van Junior. De Ivoriaanse international vertrok vanop eigen helft en schoot vervolgens de bal vanop ruim 20 meter hard in de kruising, een pareltje. Vijf minuten later kende scheidsrechter Gumienny de thuisploeg een strafschop toe nadat Gervinho in het zestienmetergebied werd gehaakt. Sanogo, duidelijk kampend met een gebrek aan vertrouwen, schoot de elfmeter echter hoog over. Het was echter uitstel van executie voor Cercle want even later schoof Dissa een voorzet van Seka in doel : 2-0.
Meteen de ruststand. Net na de pauze voorkwam doelman Copa de aansluitingstreffer maar nadien ging Beveren op zoek naar meerdere doelpunten. Nog geen tien minuten na de rust belandde een schot van Seka, via een Cercle-been in doel : 3-0 en net na het uur kon Dissa een perfecte voorzet van Fontenette binnenkoppen : 4-0. Het tweede doelpunt van de wedstrijd voor de Malinees. Tien minuten voor tijd dan kon ook Gervinho zijn doelpuntje meepikken. De aalvlugge Ivoriaan glipte voorbij doelman Vandendriessche en schoot vanuit een nagenoeg onmogelijke hoek toch de forfaitcijfers op het bord. Dat invaller Valenta even later nog de eer kon redden voor Cercle was enkel voer voor de statistieken.
KSK Beveren had zijn broodnodige overwinning binnen en kan weer wat vrijer ademen onderaan de rangschikking. Maar vooral de manier waarop de zege tot stand kwam moet het vertrouwen van de Waaslanders opgevijzeld hebben. Cercle zag aan zijn goede reeks abrupt een einde komen en verliet de Freethiel met dezelfde verliescijfers als vorig seizoen.

Ploegopstelling van KSK Beveren:
Copa; Fontenette; Joseph-Augustin; Diabis; Mahan; Tokpa; Junior; Seka; Gervinho; Dissa en Sanogo.

Invallers :
Diallo, Zézéto en Lardenoit.

Doelpunten :
voor Beveren : Junior; Dissa (2x); Seka en Gervinho.
voor Cercle Brugge : Valenta.

Gele kaarten :
Grondin (Cercle Brugge).

Scheidsrechter :
Gumienny

MAN VAN DE MATCH : Adoulaye Djire 'Junior'
De Ivoriaanse middenvelder speelt reeds van bij het begin van het seizoen op een hoog niveau en was zaterdag tegen Cercle opnieuw de motor van een zwierig Beveren. Junior was nagenoeg alomtegenwoordig en bracht zijn team tevens op voorsprong met een schitterend doelpunt.
In vergelijking met vorig seizoen is Junior vooral veel rustiger geworden op het terrein. Met zijn jongste prestaties bewijst de pas opnieuw geworden internationaal zijn plaats in de selectie van Ivoorkust meer dan waard te zijn. Junior werd in 2001 voor het eerst geselecteerd voor het nationale Ivoriaanse A-elftal maar verdween daarna enkele jaren uit die selectie.

Doelpuntenfestival voor zieke ondervoorzitter.
Het was vooraf al aangekondigd dat de partij tussen Beveren en Cercle een eerbetoon moest worden aan Georges De Colfmaeker. De ondervoorzitter van KSK Beveren werd enkele weken geleden in het ziekenhuis opgenomen en kan met zijn zware ziekte nu alle steun gebruiken. Voor de wedstrijd werd er voor hem speciaal een DVD opgenomen waarbij de supporters zijn lijflied "You’ll never walk alone" zongen. Ook de spelers lieten zich achteraf niet onbetuigd. De Ivoriaanse baltovenaars walsten over een toch wel zeer zwak Cercle Brugge. Geel-blauw kon na drie op vijftien eindelijk nog eens juichen. Voorzitter Van Hoof was er als de kippen bij om na de partij zijn zieke ondervoorzitter toe te spreken. "Georges, deze zege is speciaal voor jou", galmde het door de stadionspeakers terwijl de aanhang opnieuw uitpakte met het lijflied van De Colfmaeker.