seizoen 1995 - 1996, 10de speeldag

KSK BEVEREN 5 - 1 SV WAREGEM

Udovic zet Waaslanders op weg naar ruime zege.
Beveren staat nu in de linkerkolom van de rangschikking.

De forse cijfers laten anders vermoeden maar het eerste uur waren de beide ploegen sterk aan elkaar gewaagd. Tot Udovic, met zijn tweede doelpunt van de avond, de partij in een definitieve plooi legde.
Beveren-trainer René Desaeyere moest in extremis sleutelen aan zijn elftal. Bogaerts viel tijdens de opwarming uit met een kuitblessure en toen de wedstrijd amper vijf minuten oud was moest hij opnieuw ingrijpen. Libero Volckerick blesseerde zich aan de dij en zo mocht de gepasseerde Lodders toch nog opdraven. Toch kwam geel-blauw vlug op voorsprong. Descamps speelde slecht terug op zijn doelman, Van Overtvelt en doelman Vandendriessche kwamen met elkaar in botsing waardoor Sasö Udovic kon profiteren om de bal vanuit een scherpe hoek binnen te trappen : 1-0. Na die vroege treffer begon de thuisploeg echter rommelig te voetballen en zo kregen de bezoekers in de eerste helft drie uitstekende kansen op de gelijkmaker. Doch de lat, de paal en een alerte doelman Maes verhinderden een Waregems doelpunt. Ruststand dus 1-0.
Op het uur miste Oulare op onbegrijpelijke wijze de gelijkmaker tegen zijn ex-ploeg en dat werd luttele ogenblikken later genadeloos afgestraft door opnieuw Udovic die geen genade kende met de bezoekers : 2-0.De veer was nu gebroken bij de Westvlamingen en enkele minuten later mocht de thuisaanhang opnieuw juichen, ditmaal na een doelpunt van de verdienstelijke Meeusen. Even leek Waregem toch nog in de wedstrijd te kunnen komen na een kopbaldoelpunt van verdediger Buyse. De hoop van de rood-witten was echter van korte duur want even later verstuurde Patrick Goots vanop 30 meter één van die befaamde kruisraketten. Doelman Vandendriessche was voor de vierde maal gevloerd : 4-1. Acht minuten voor tijd kon Van Overtvelt de score nog verder aandikken toen hij na een mooi uitgesponnen één-twee met Dirk Thoelen de bal simpel binnenschoof : 5-1. Een pijnlijke nederlaag voor Waregem dat nu drager is van de rode lantaarn terwijl Beveren door deze overwinning rustig meedraait in de brede middenmoot.

Ploegopstelling van KSK Beveren :
Maes; Thoelen; Volckerick; Massagie; Belligh; Meeusen; Jurcic; Smid; Van Overtvelt; Goots en Udovic.

Invallers :
Lodders; Van Hoyweghen en Andy Janssens.

Doelpunten :
voor Beveren : Udovic (2x); Meeusen; Goots en Van Overtvelt.
voor Waregem : Buyse

gele kaarten :
Van Geem (Waregem); Massagie (Beveren) en Urban (Waregem).

Scheidsrechter :
Schelings

Man van de match : SASO UDOVIC
De Sloveense spits van Beveren is duidelijk aan een beter seizoen bezig dan vorig jaar. Vorig seizoen lukte Sasö geen enkele competitietreffer terwijl hij nu reeds aan vier doelpunten toe is.
Sasö was tegen Waregem trouwens bijzonder gemotiveerd omdat hij vorige week in de uitwedstrijd tegen landskampioen Anderlecht van trainer Desaeyere op de invallersbank moest plaatsnemen. De Sloveen nam dus zijn revanche en zette met zijn twee goals geel-blauw op weg naar een ruime overwinning.

BEVEREN-TRAINER RENE DESAEYERE
"Nog veel werk aan de winkel."

"Keerpunt in de wedstrijd was de kans die Oulare miste", meende trainer René Desaeyere. "Bij momenten speelden we zeer goed, bij momenten was het niet om aan te zien. Tegen een zwaar gehandicapte ploeg meteen 1-0 voorkomen is ideaal. We hadden ons tempo moeten opleggen, maar dat konden we niet. We hebben nog heel wat werk voor de boeg, al mogen we niet klagen. Voor het seizoen leken we niet zo'n grote kern te hebben, maar ondertussen zijn er al heel wat spelers bijgekomen die de anderen scherp houden. Mooi zo, dat ze het mij maar moeilijk maken", aldus nog de Beverse coach.