StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 23

zondag 19 april 1970 om 15.00 u.
seizoen 1969 - 1970, 29ste speeldag

SK BEVEREN 5 - 1 AS OOSTENDE




SK Beveren volgend seizoen Europees?
Sportkring kent geen probleem met degraderende kustploeg.
Speelt SK Beveren volgend seizoen voor het eerst in zijn bestaan Europees voetbal? Dat is nu dé vraag die men zich in het Waasland stelt. Het antwoord zal echter pas binnen twee weken kunnen ontrafeld worden. Volgende week is er de laatste competitiespeeldag en nog één week later is er de bekerfinale tussen Club Brugge en tweedeklasser Daring Brussel. Mocht Club die finale winnen (wat de meeste kenners verwachten) dan heeft een vijfde plaats in de eindrangschikking ook recht op een ticket voor Europacup 3, de zogenaamde Beker der Jaarbeurssteden.
En door de 2-0 nederlaag van concurrent Beerschot uit bij Club Brugge ligt die vijfde plaats plots in het handbereik van Beveren. Geel-blauw heeft ook het enorme voordeel dat het volgende week mag aantreden tegen het reeds veroordeelde Beringen, buitenshuis weliswaar, terwijl Beerschot partij moet geven tegen Sint-Truiden.
Geel-blauw deed zondag in ieder geval wat het moest doen en dat was winnen. Tegen een uitgeblust en reeds veroordeeld AS Oostende werden het sprekende 5-1 cijfers voor de ploeg van trainer Ward Volckaert. De kustploeg, vorig seizoen kampioen in de tweede klasse, moet volgend seizoen dus opnieuw aantreden in diezelfde reeks.
De Beverse sterkhouder op het middenveld Bob Van De Sompel was met zijn twee goals tegen Oostende bijzonder trefzeker net als aanvaller Jean Janssens die met zijn twee treffers van zondag nu reeds 15 competitiedoelpunten telt. Daarmee heeft de Jean bijna evenveel treffers als de twee vorige seizoenen samen (16).
Zijn spitsbroeder bij geel-blauw, Robert Rogiers, scoorde tegen de hekkensluiter éénmaal en heeft nu 12 doelpunten op zijn actief. Dat zijn er vier minder dan vorig seizoen maar dat zal de Beverse aanvoerder een zorg wezen want alles is nu gefocust op volgend weekend dus.

ploegopstelling van SK Beveren :
Poklepovic; Renier; Vangenechten; Buyl; Verdonck; Goossens; Jaak Roelandt; Van De Sompel; Rogiers; De Raeymaeker en Jean Janssens.

invaller :
Cyriel Braem

doelpunten voor Beveren :
Jean Janssens (2x), Van De Sompel (2x) en Rogiers.

Man van de match : Robert Van De Sompel
De 22-jarige, van Berchem Sport, afkomstige middenvelder, heeft er nu bijna zijn tweede Freethielseizoen opzitten en is inmiddels uitgegroeid tot één van de sterkhouders op het Beverse middenveld. Zondag scoorde Bob tweemaal, de eerste maal dat hij zo een dubbelslag lukte in het Beveren-shirt. Daarmee zit hij dit seizoen aan zes competitietreffers, overigens allemaal gescoord op de eigen Freethiel. Volgende week misschien zijn eerste uitdoelpunt in de belangrijke partij tegen Beringen?

Eindrangschikking seizoen 1969-1970 (30 speeldagen) :
1. Standard Luik 49p. (Europacup 1)
2. Club Brugge 45 p. (Europacup 2)
3. La Gantoise 39 p. (Europacup 3)
4. Anderlecht 36 p. (Europacup 3)
5. SK BEVEREN 36 p. (Europacup 3)
6. Beerschot 35 p.
7. Lierse 32 p.
8. Racing White 30 p.
................
14. Union Sint-Gillis 22 p.
15. FC Beringen 18 p. (degradatie)
16. AS Oostende 15 p. (degradatie)

GDV.