seizoen 1982 - 1983, 29ste speeldag

SK BEVEREN 4 - 0 CLUB BRUGGE

Erwin, de verschrikkelijke !
SK Beveren (10 op 10) rukt op naar de vierde plaats.
Wie op een zwoele lenteavond op een goed gevulde Freethiel zit, weet dat het bijna niet kan mislopen. In de eigen omgeving is geel-blauw bijna steeds goed voor een anderhalf uur opwindend voetbal en een karrevracht doelpunten.
Een dartel en vooral veel frisser Beveren kreeg een achterin bijwijlen rammelend Club Brugge dus gemakkelijker op de knieën dan verwacht.
De bezoekers, aanvankelijk goed meedraaiend, kregen na 12 minuten de eerste keer de kous op de kop. Erwin Albert kopte een hoekschop van Crève richting het Brugse doel. Op de doellijn bokste verdediger Nilsson de bal weg met de vuisten en scheidsrechter Goris wees prompt naar de stip. Doch in overleg met zijn grensrechter werd toch een doelpunt aan de thuisploeg toegekend omdat Nilsson de bal achter de doellijn had aangeraakt : 1-0.
Sportkring was meteen voorgoed gelanceerd en speelde aan een verschroeiend tempo. Zes minuten na de openingsgoal stuurde Schönberger de snelle Martens weg. Ronny, op de rand van de buitenspelval, talmde gewild om daarna doelman Van de Walle beheerst en tegenvoets te vloeren : 2-0, meteen de ruststand.
Net na de rust had de wedstrijd kunnen kantelen maar de kopstoot van Jan Ceulemans strandde op de dwarsligger. Het antwoord van geel-blauw liet niet lang op zich wachten. Even voor het uur wrong Paul Theunis zich tussen een paar Brugse verdedigers. Hierbij raakte Nilsson zodanig overmand dat hij de bal in eigen doel verwerkte : 3-0 en de wedstrijd was nu helemaal gespeeld. Vijf minuten voor het einde trof Ceulemans ook nog eens de paal maar luttele ogenblikken later was er weer die trefzekere en "verschrikkelijke" Albert.
De Beverse topschutter benutte een voorzet van de uitstekende Danny Pfaff om er doodgemoedereerd 4-0 van te maken. Een ietwat overdreven score maar alleszins een overdiende overwinning voor een swingend Beveren en meteen ook de vijfde zege op rij.
Met deze winst springt Sportkring nu ook over Club naar die o zo belangrijke vierde plaats in de rangschikking, die recht heeft op een UEFA-cupticket.

ploegopstelling van SK Beveren :
Filip De Wilde; Danny Pfaff; Garot; Jaspers; Baecke; Stalmans; Schönberger; Paul Theunis; Crève; Albert en Martens.

invallers :
Kusto en Weihrauch.

doelpunten :
Albert (2x), Martens en Nilsson (own-goal).

boekingen :
Jaspers (Beveren), Dardenne (Club Brugge) en Hinderyckx (Club Brugge).

scheidsrechter :
Goris

Man van de match : ERWIN ALBERT
De 29-jarige spits van SK Beveren was zaterdagavond tegen Club Brugge weer in schitterende doen. Hij zaaide anderhalf uur lang onrust in de Brugse verdediging en scoorde bovendien nog tweemaal ook. Daarmee zit Erwin dit seizoen al aan 18 treffers en is opnieuw leider geworden in de topschuttersstand van de eerste afdeling. Erwin scoorde nu, sinds zijn komst in 1978, reeds 87 maal voor geel-blauw in de Belgische competitie.