CERCLE BRUGGE 0 - 4 KSK BEVEREN

Wervelend KSK Beveren brengt hogeschoolvoetbal.

Tweede opeenvolgende zege voor geel-blauw.

Na de demonstratiewedstrijd van vorige week, thuis tegen topclub Racing Genk, hebben de Beverse Ivorianen zondag in het Jan Breydelstadion opnieuw hun bovenste beste voetbal boven gehaald. Cercle Brugge werd tot een ordinaire meeloper gedegradeerd en werd nagenoeg constant van het kastje naar de muur gespeeld.
Na een studieronde van 10 minuten begon Marco Né zijn duivels te ontbinden. Een afgeweerde aanval van Beveren belandde voor zijn voeten en vanop ruim 20 meter haalde hij verwoestend uit. Doelman Begeyn was kansloos : 0-1.
Vanaf dan waren de bezoekers heer en meester. Even voor het halfuur stuurde diezelfde Marco Né zijn kapitein Yapi Yapo weg op rechts. Yapi Yapo veinsde een voorzet maar schoot, tot ieders verrassing (incluis doelman Begeyn), de bal langs de eerste paal binnen : 0-2.
Een schitterend staaltje van voetbalintellect. Ondertussen wou doelman Copa niet onderdoen voor zijn ploegmaats toen hij met een katachtige reflex Cercle-speler Vlahos van een tegendoelpunt hield. Op slag van rust trapte Marco Né de thuisploeg volledig in de vernieling met zijn tweede goal van de namiddag : 0-3. Er was even commotie bij dat doelpunt omdat er op dat moment zowel een Cercle- als een Beveren-speler gekwetst in het Brugse strafschopgebied lagen, maar scheidsrechter Blareau liet terecht doorspelen.
In een overbodige tweede helft bleef geel-blauw de show verzorgen en dat resulteerde net voor het uur in een alweer schitterend doelpunt. Rechtsachter Eboué werd door Yapi Yapo in het straatje gestuurd en liep als een sneltrein naar het Brugse doel, waar hij doelman Begeyn kansloos liet : 0-4.
Meteen de eindstand. Tot slot, wie er ook anders over denkt (o.a. Genk-voorzitter Vaessen), laat het toch maar duidelijk zijn dat Marco Né en co wel degelijk een verrijking zijn voor onze Belgische competitie.

Ploegopstelling van KSK Beveren :
Copa; Eboué Stepanovs; Arsène Né Boka; Le Bras; Yapi Yapo; Péhé Joss; Marco Né Touré en Kaiper.

invallers :
Vleminckx, Bou-sfia en Ivens.

doelpunten :
Marco Né (2x); Yapi Yapo en Eboué.

gele kaarten :
Stepanovs (Beveren); Vlahos (Cercle Brugge) en Milosevic (Cercle Brugge).

scheidsrechter :
Blareau

Man van de match : MARCO NE
De jongste van de broertjes Né is amper 20 jaar oud, maar sinds zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Anderlecht (ruim 3 maanden geleden) is hij bij geel-blauw uitgegroeid tot een nagenoeg onmisbare schakel centraal op het middenveld. Zondag tegen een machteloos Cercle Brugge scoorde Marco twee heerlijke doelpunten en gaf hij ook nog eens een assist af. Daarmee werd hij de absolute uitblinker van een wervelend Beveren.

Beveren-trainer Herman Helleputte :
"We zullen nog klimmen."

"Omdat we voorheen te weinig scoorden, staan we nog niet waar we moeten staan", zei een gelukkige Helleputte. "Bovendien klimmen sommige spelers nu pas naar hun beste niveau. Ik denk dus dat we onze klassering nog gevoelig kunnen verbeteren. Als we, zoals vandaag, een opperbeste start nemen, zijn we nog moeilijk af te stoppen. Dan krijgen ze plezier in het spel, kunnen ze alles met de bal en dan wordt het bijzonder leuk om er naar te kijken. Wat Touré en Stepanovs betreft, we weten niet wat er met hun gebeurt na de winterstop", aldus nog de Beverse coach.