seizoen 1986 - 1987 : 5de speeldag

SPORTING CHARLEROI 0 - 4 KSK BEVEREN

Patrick Gorez, de man van de klassiekers.

Ongeslagen Beveren rukt op naar de tweede plaats.

Het elftal van trainer Novak, beter uitgebalanceerd dan het lokale team, mag nu niet direct in de bovenste schuif van de bookmakers liggen, doch de wijze waarop Beveren een offensief voetbalconcert bracht, bekoorde vriend en tegenstander.
Nochtans lagen de kaarten totaal anders in het eerste halfuur. Charleroi viel meteen met de deur in huis. De bal circuleerde vlot en het verscheen meermaals gevaarlijk voor het Beverse doel. Doch doelman De Wilde voorkwam onheil voor zijn ploeg en zo verdween stilaan het vertrouwen bij de thuisploeg.
En wie ondermijnde het lokale geloof en vertrouwen daarna volledig? Jawel, Patrick Gorez, de streekspeler, een man geknipt voor de klassiekers en niet voor het zware rondewerk, zou men in de wielerkringen zeggen.
Onopvallend in de beginperiode, mengde Patrick zich geleidelijk aan in het middenvelddebat om dan plots met doeltreffendheid een machtsgreep te ondernemen. Beveren kwam op een ideaal moment op voorsprong, zo kort bij de rust. Lambrichts kopte een hoekschop van Kusto hard in de winkelhaak : 0-1. Na de rust verscheen een rustig Beveren met drie spitsen en bood Gorez, na een weergaloos nummertje, Fairclough een doelpunt aan : 0-2 na 52 minuten. De teerlingen waren geworpen en in het slotkwartier liepen de bezoekers nog verder uit. Eerste kopte Danny Pfaff een voorzet van kapitein Theunis binnen, een aanval die trouwens zelf door libero Pfaff werd opgezet. En luttele ogenblikken later scoorde Fairclough zijn tweede goal van de avond : 0-4. Een ruime overwinning dus voor een collectief sterk Beveren, dat daarmee met het nodige vertrouwen kan toeleven naar het Europacupduel van dinsdag in het Noorse Valerengen, waar het een 1-0 voorsprong moet verdedigen.

Ploegopstelling van KSK Beveren :
Filip De Wilde; Lodders; Danny Pfaff; Lambrichts; Maes; Paul Theunis; Gorez; Kusto; Lemoine; Fairclough en Schmedding.

Doelpunten :
Lambrichts; Fairclough (2x) en Danny Pfaff.

gele kaarten :
Theunis (Beveren) Van de Ven (Charleroi), Harrison (Charleroi).

Scheidsrechter :
Crucke

Man van de match : PATRICK GOREZ
De 31-jarige Waal is aan zijn derde seizoen bezig bij geel-blauw en vormt met Paul Theunis een ervaren duo op het Beverse middenveld.
Patrick begon zaterdag, in eigen streek, vrij aarzelend aan de wedstrijd maar na het Beverse openingsdoelpunt zette hij de partij stilaan naar zijn hand en stuwde zo zijn ploegmaats naar een beresterke collectieve prestatie.

Beveren-trainer Ladislav Novak :
"Geweldige stimulans voor komend Europacupduel."

"Vandaag ontdekte ik alle facetten van het talent van Patrick Gorez", aldus coach Novak. "Nu weet hij wat hij in zijn mars heeft. Als het prestige op het spel staat bereikt hij steeds zijn beste rendement, had men mij verteld. Maar nu verwacht ik van hem ook dat hij deze prestatie in andere wedstrijden zal herhalen. Deze zege betekent een formidabele stimulans voor Beveren en voor de spelers alvorens we met ditzelfde team, plus Ekeke, naar Noorwegen afreizen. De wedstrijd van dinsdag tegen Valerengen wordt een zware klus, geloof me. En zwijg me alstublieft van die zogenaamde zwakke amateurs, herinner maar de heenwedstrijd", aldus nog Novak.