seizoen 1984 - 1985, 10de speeldag

KSK BEVEREN 4 - 0 FC ANTWERP

Een voltallig Beveren is de besten waard.

Na drie opeenvolgende nederlagen weer winst voor geel-blauw.

Met een afgetekende zege heeft Beveren een punt gezet achter een reeks van drie opeenvolgende nederlagen. Dit gebeurde dan nog met een spektakelstuk van hoge amusementswaarde. Talrijke prangende fazen, gevarieerde aanvallen en enkele fraaie doelpunten.
De landskampioen recupereerde voor deze derby drie basispionnen.
Jaspers, Crève en Lambrichts namen na een kwetsuur weer hun basisplaats in. Maar voor deze belangrijke partij kon trainer Pauwels wel geen beroep doen op zijn spits Christiaens. Patrick Gorez kreeg een vrije rol op het middenveld en Schönberger mocht zich ook aanvallend een stuk meer uitleven. En dat deed Heinz overigens met groot succes. Hij was weer de onstuitbare dirigent en dit in een elftal dat over de hele lijn bijzonder soepel draaide.
Het eerste doelgevaar was meteen goed voor een goal. Na 10 minuten werd een vrije trap van Stalmans door Schönberger knap in doel gedeviëerd : 1-0. Beveren was en bleef de betere ploeg. Vooral Patrick Gorez liet zich gelden. Op het halfuur zette Gorez gezwind een handvol tegenstanders in de wind en stuurde de bal tot bij Albert. Deze aarzelde niet en scoorde kurkdroog het tweede Beverse doelpunt : 2-0. Ofschoon er nog enkele prangende momenten voor het Antwerp- doel plaatsvonden bleef het aan de rust toch bij deze stand.
Bij het begin van de tweede helft was er tweemaal een schitterende Filip De Wilde nodig om de Beverse netten ongeschonden te houden. Het offensieve antwoord van geel-blauw liet niet lang op zich wachten. Nadat Crève op de lat had geknald, viel de bal via Schönberger en Antwerp-verdediger Beuls voor de voeten van Albert, die hard binnenknalde : 3-0 na 55 minuten. Opnieuw sensatie halfweg de tweede helft toen Verniers met een knappe zweefsprong een schot van Schönberger redde. Echter wel met de hand, penalty dus. Schönberger schoot de elfmeter echter pardoes op de vuisten van doelman Ruiter.
In het matcheinde perste de nimmer aflatende Gorez er dan nog eens alles uit en bood de pas ingevallen Peeraer een doelpunt op een schoteltje aan : 4-0, meteen de eindstand. Een duidelijk antwoord dus van de landskampioen op al de kritieken van de voorbije weken en een geslaagde repetitie voor het komend Europacupduel in het Zweedse Gotebörg.

Ploegopstelling van KSK Beveren :
Filip De Wilde; Jaspers; Danny Pfaff; Lambrichts; Baecke; Stalmans; Schönberger; Theunis; Gorez; Albert en Crève.

Man van de match : HEINZ SCHONBERGER
Zaterdag na de wedstrijd zei Beveren-trainer Rik Pauwels dat het jammer is dat een speler als Schönberger oud moet worden. We kunnen Pauwels wel begrijpen. Heinz was tegen Antwerp weer de onstuitbare orkestmeester. De bijna 35-jarige Westduitse spelmaker miste zaterdag dan wel een strafschop, doch met zijn doelpunt zette hij geel-blauw wel op weg naar een riante 4-0 overwinning.

Franz-Jozef Schmedding : de nieuwe aanwinst van KSK Beveren.
De nieuwste aanwinst van Beveren heet Franz-Jozef Schmedding. Van Westduitse nationaliteit en eens te meer een bewijs dat geel-blauw rondneust in andere contreien, waar het ook al zo dikwijls uitstekend spelersmateriaal op de kop wist te tikken. Denken we maar aan Heinz Schönberger, Erwin Albert en Dieter Weihrauch. Schmedding verscheen in de loop van vorige week op de Freethiel en kon daar aardig wat adelbrieven en referenties voorleggen. Als 20-jarige spits maakte hij dit seizoen nog de voorbereidingsperiode mee bij Borussia Dortmund. De Borussen schaften zich daarna nog de diensten aan van twee aanvallers, zodat voor Schmedding enkel nog een plaatsje was op de invallersbank en daar kon deze 20-jarige Westduitser zich niet mee verzoenen.
Schmedding scoorde trouwens dit weekend bij de invallers het tweede Beverse doelpunt tegen de reserven van Antwerp (uitslag : 0-2). Dat belooft dus.