StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 29

Woensdag 8 december 1999 om 20.00 u.
Seizoen 1999 – 2000, uitgestelde wedstrijd van de 5de speeldag

KSK BEVEREN 4 - 0 VC WESTERLO




Arben Nuhiji zet met vier doelpunten de kille Freethiel in vuur en vlam.

Coach Emilio Ferrera haalt 9 op 9 met herboren Beveren.


KSK Beveren zet zijn opmars verder. De Waaslanders pakten hun derde overwinning op rij. Het haalde uit zijn laatste zes wedstrijden 11 punten. De Freethieljongens dankten hun zege wel aan de bijzonder zwakke prestatie van de Kempenaars en vooral aan de vier doelpunten van de Macedoniër Arben Nuhiji.
De uitgangspositie van de uitgestelde wedstrijd van de vijfde speeldag zag er enigszins anders uit dan op 11 september. Toen stond Westerlo nog vierde in het klassement en was Beveren hekkesluiter met één puntje. Maar ondertussen, na een trainerswissel, verlieten de Waaslanders na twee opeenvolgende zeges wel de degradatieplaatsen.
De eerste helft kon nauwelijks boeien. Enkel de vrieskou hield de matig opgekomen toeschouwers wakker. Veel middenveldspel en nauwelijks kansen. Naargelang de rust in zicht kwam, werd Westerlo wel de betere ploeg maar veel doelgevaar sproot daar niet uit voort.
Hopen op beterschap dus in de tweede helft. En dat kwam er ook, vooral omdat de thuisploeg beter begon te spelen. Zo kwam Nuhiji tweemaal dicht bij de openingstreffer. Uitgesteld was niet verloren voor de Macedoniër. Halfweg de tweede helft trapte Machiels over een Beverse voorzet en Nuhiji aarzelde niet : 1-0. Het was het begin van een dol kwartiertje, waarin Nuhiji nog driemaal de weg naar de netten vond. Eerst na een snelle counter, vervolgens vanop de stip na een strafschopfout op Nyikos en tenslotte na een persoonlijke actie. Na de 4-0 zege van zijn ploeg troffen we een tevreden coach Ferrera aan. "Veel heb ik niet te zeggen, tenzij dat ik fier ben. Dit is een zege van de gehele ploeg en niet van Nuhiji alleen", aldus de steeds meer en meer opzienbarende Emilio Ferrera.

Ploegopstelling van KSK Beveren :
Peersman; Smet; De Vuyst; Vlaminck; Van Ophuizen; Demets; Dhont; De Meyer; Sels; Tarachulski en Nuhiji.

Invallers :
Nyikos en Puglits.

Doelpunten :
Nuhiji (4x)

Gele kaarten :
Verheyen (Westerlo), Dhont (Beveren) en Schaessens (Westerlo).
Scheidsrechter :
Blareau

Man van de match : Arben Nuhiji
De 27-jarige Macedoniër Arben Nuhiji zorgde woensdag voor een heuse stunt. Hij scoorde niet minder dan vier goals en dit in een tijdsspanne van nauwelijks 13 minuten. Tot op heden is er nog maar één Beveren-speler er in geslaagd om vier doelpunten aan te tekenen in een eersteklassewedstrijd. Met name Jean Janssens in een uitmatch bij Waregem, inmiddels wel reeds...32 seizoenen geleden. Dus was het maar een koud kunstje om Arben tot man van de match te bombarderen.

Champagne in de Beverse kleedkamer !
De start op de kille Freethiel was matig. Trainer Ferrera had zijn manschappen nochtans keurig voorbereid. Smet bij Mitrovic, Van Ophuizen bij Brogno en De Vuyst bij Pelic. De defensieve opdrachten klopten dus uitstekend. Aanvoerder Dhont nam voortreffelijk de taak over van de geblesseerde Smid terwijl Nuhiji in het centrum van de spits opereerde.
Het duurde vrij lang maar toen kwam Beveren los uit de omknelling. De Macedoniër Nuhiji rolde in zijn eentje de Westelse defensie op met vier doelpunten. Kapitein Bert Dhont opende snel de aangerukte flessen champagne. "Dit is gewoon niet te geloven. Drie weken geleden zaten we in de kelderverdieping en werden we door kenners een vogel voor de kat genoemd. Nu staan we een flink stuk hoger in de rangschikking, dit is gewoon schitterend. Negen op negen. Niet te geloven. Beveren is een stel vrienden geworden, geen haat en nijd. Iedereen knokt voor iedereen en het resultaat mag gezien worden", aldus een gelukkige Dhont.
Arben Nuhiji, van zijn kant, wist niet wat hem overkwam in de Wase kleedkamer. Gezangen en champagne. Een breedlachende voorzitter Van Hoof en spelers die volledig uit de bol gingen. De minzame Macedoniër haalde zijn beste Frans boven. "Heerlijk is dit. Ik heb nu al zeven treffers achter mijn naam staan. Vier goals in ëën match, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het verschil met vorig seizoen is groot. Nu wordt er weer gelachen en gedold. Onder trainer Gzil mocht ik nooit centraal in de spits spelen. Vandaag kreeg ik die kans wel en ik heb ze met beide handen gegrepen. Beveren herleeft weer onder coach Ferrera, dat is duidelijk", aldus de man van de vier doelpunten.

GDV.