StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 30

Zaterdag 22 februari 1986 om 20.00u.
Seizoen 1985 - 1986 : 27ste speeldag

SPORTING CHARLEROI 0 - 4 KSK BEVEREN




Sterk Beveren mengt zich weer in de strijd om de Europese tickets.

Zevende competitietreffer van Salvino Marinelli.


Salvino Marinelli en Patrick Gorez, de twee Henegouwse eenden in de Waaslandse bijt, hebben hun streekgenoten een veeg uit de pan gegeven. Het nochtans gehandicapte bezoekende team stevent met rasse schreden naar de topconditie en dringt zich opnieuw op als een ernstige Europese kandidaat.
Het klasseverschil tussen beide teams, uitgedrukt in balcirculatie, veldbezetting en snelheid viel van meetaf aan in het oog. De elf individualisten van de thuisploeg stonden voor een haast onmogelijke opdracht tegen een ploeg, die met korte balwisselingen, verrassende hakjes, splijtende dieptevoorzetten en bewegingsvoetbal van meetaf aan de wedstrijd dirigeerde. Ook de wijze waarop Paul Theunis zijn troepen organiseerde sprak boekdelen, om dan maar te zwijgen over het duo Gorez-Marinelli, die met hun beiden de linkerflank beheersten.
De indrukwekkende machtsontplooiing werd vrij vlug beloond. Een aanval belandde via Schmedding en Stalmans tot bij Marinelli, die vanop 25 meter de winkelhaak doorboorde : 0-1. Een echte propagandatreffer. Beveren was nu echt gelanceerd en toen Schmedding een te korte terugspeelbal van Delanghe onderschepte stonden de bordjes reeds op 0-2 en dit na pas 20 minuten. Meteen ook de ruststand.
Na de pauze trok de thuisploeg wel verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer maar dat nam ook risico's in. De Waaslandse counterkansen stapelden zich op en toen even voor het uur Kusto kon ontsnappen was de partij beslecht : 0-3.
Uit de daaropvolgende doelkansen kon enkel Peter Crève er nog één benutten zodat de eindstand op een vrij beleefde 0-4 score bleef.
De ploeg van trainer Rik Pauwels mag terug de eretitel van het "kleine Anderlecht" op zijn mouw spelden.

Ploegopstelling van KSK Beveren :
Rosez; Maes; Danny Pfaff; Lambrichts; Gorez; Stalmans; Theunis; Marinelli; Crève; Schmedding en Kusto.

Invallers :
Christiaens en Lodders.

Doelpunten : Marinelli, Schmedding, Kusto en Crève.

Gele kaarten : Lambrichts (Beveren).

Scheidsrechter : Schoeters

Man van de match : Salvino Marinelli
De 22-jarige Italiaanse Belg stond opnieuw in de basis bij geel-blauw en dat was pas de eerste maal sinds de winterstop. Tegen zijn streekgenoten speelde Salvino een uitstekende partij op het middenveld. Begon trouwens de wedstrijd op een schitterende manier toen hij na nauwelijks vijf minuten vanop 25 meter met zijn gouden linker de bal in de winkelhaak joeg. Het was trouwens reeds zijn zevende competitiedoelpunt dit seizoen. Voor een middenvelder in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau, kan dat tellen.

Beveren-libero Danny Pfaff : "Beveren heeft weer een patron."
KSK Beveren geraakt stilaan weg uit de hoek waar de klappen vallen. Het Wase team heeft door tegenslagen allerhande een moeilijke periode doorgemaakt. Het dieptepunt was ongetwijfeld de uitschakeling in de beker van België. De laatste weken loopt het echter prima. Tegen Beerschot en Charleroi werd in totaal zeven maal gescoord. Een weelde toch wel en dat heeft ook libero Danny Pfaff opgemerkt. "Door het plotse uitvallen van enkele titularissen ging de ploeg aan het sputteren. Beveren miste in die periode duidelijk een leider op het terrein. Sinds de jaarwisseling is onze aanvoerder Paul Theunis echter terug en met de week zie je het vertrouwen groeien. Paul is de nieuwe patron van onze ploeg en door zijn impulsen groeit de ploeg weer naar een hoger niveau, met zwierige aanvallen, vlotte combinaties en vooral meer doelpunten", aldus Danny Pfaff.

GDV.