seizoen 1982 - 1983, 7de speeldag

SK BEVEREN 4 - 0 RWDM

Erwin Albert scoort hattrick in amper zeven minuten.

Paul Theunis breekt de ban met fraai kopbaldoelpunt.

Door een afgetekende overwinning tegen RWDM heeft SK Beveren zijn misstap van vorige week op de Bosuil snel in de vergeethoek getrapt. De Waaslanders hadden het nochtans niet zo gemakkelijk als de 4-0 cijfers wel zouden laten vermoeden. De figuur van de wedstrijd werd uiteindelijk Erwin Albert. De lange Westduitser zwoegde en werkte ontzettend hard. Het zat hem niet altijd mee maar uiteindelijk bekroonde hij zelf zijn inzet en vechtlust met een echte ouderwetse hattrick.
Beveren geraakte voor de rust moeilijk uit de beklemming los. De bezoekende defensie was uitstekend georganiseerd en ook Heinz Schönberger, met bewaker Gollière aan zijn been, kon zich niet doorzetten. Toch kwam geel-blauw net voor het halfuur verdiend op voorsprong. De Pool Kusto schilderde een vrije trap op het hoofd van Paul Theunis, die prachtig binnenkopte : 1-0. Ondanks enkele pogingen aan weerszijden bleef deze stand bij de rust behouden.
RWDM voelde na de pauze de gelijkmaker binnen bereik. Bouwmeester knokte ontzettend hard en de Beverse verdedigers werden een stuk nerveuzer. Iets over halfweg de tweede helft begon, tegen ieders verwachting in, echter het festival Erwin Albert. Eerst kreeg doelman Ruiter een staalharde vrije trap van Theunis onvoldoende onder controle waardoor de goedgevolgde Albert van dichtbij kon scoren : 2-0. Vier minuten later belandde een hoekschop van Kusto, via de vuisten van Ruiter, opnieuw tot bij Albert die ditmaal met het hoofd kon afronden : 3-0. Tenslotte stuurde enkele minuten later diezelfde Kusto nog maar eens een droomvoorzet voor het bezoekende doel waar Albert haast blindelings zijn derde doelpunt van de avond kon binnentikken : 4-0.
Een toch wel zwaar verdict voor de moedige bezoekers maar dat zal een ge- lukkige Erwin Albert worst wezen en gelijk heeft hij.

ploegopstelling SK Beveren :
Filip De Wilde; Jaspers; Garot; Lambrichts; Baecke; Stalmans; Schönberger; Theunis; Kusto; Albert en Martens.

MAN VAN DE MATCH : ERWIN ALBERT
Velen hadden de nu 28-jarige Albert op het eind van vorig seizoen reeds afgeschreven. De voormalige topschutter scoorde toen slechts 9 doelpunten. De eerste zes wedstrijden van dit seizoen leken dat te beamen want Erwin kwam maar éénmaal tot scoren. Maar kijk, zaterdag tegen RWDM schoot de Westduitser nog eens uit zijn sloffen en lukte zelfs een zuivere hattrick in nauwelijks zeven minuten. Dat zal hem ongetwijfeld het nodige vertrouwen geven om in het verdere verloop van deze competitie opnieuw de gevreesde prijsschutter te worden.

assistent-trainer Rik Pauwels :
"LOON NAAR WERKEN VOOR ERWIN ALBERT."

Erwin Albert, de rijzige centrumspits van SK Beveren, heeft zich in de wedstrijd tegen RWDM nog eens in de actualiteit kunnen werken. Met drie goals in een tijdspanne van nauwelijks zeven minuten, presenteerde hij de bezoekers een te zware rekening maar werd anderzijds beloond voor zijn werkkracht en inzet.
Dat was na de partij ook de visie van hulptrainer Pauwels. "Erwin is iemand die enorm zwaar weegt op de verdediging van de tegenstander. Hij probeert het steeds opnieuw en zijn nooit aflatende ijver werd vandaag beloond. Wel werd weer eens bewezen dat er bij doelpunten scoren een tikkeltje geluk nodig is. Maar wie geen inspanning doet om op de goede plaats te staan zal die goals ook nooit maken", aldus nog Rik Pauwels.