StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 32

zaterdag 5 september 1987 om 20.00 u
seizoen 1987 - 1988, 5de speeldag

KSK BEVEREN 4 - 0 BEERSCHOT




Franz - Jozef Schmedding danste, huppelde en scoorde !
Spektakelpartij bezorgt Beveren tweede zege op rij.

De thuisploeg liet haar intenties vlug blijken. Met drie echte spitsen, Kusto-Schmedding- Fairclough, trok ze al haar registers open en Beerschot kraakte onder dat vroege aanvals- geweld. De stadionklok had nog geen tien minuten volgemaakt of de Mannekes wisten al hoe laat het was.
Een hoekschop van Kusto leidde de eerste treffer in. Lodders sprong hoger dan Daerden, maar zijn kopbal miste duidelijk de goede richting. Gelukkig voor Beveren ketste het ronde ding op de knie van Fairclough en doelman Kerremans was geklopt : 1-0. Een luckytreffer, dat wel, maar voor Beerschot het begin van het einde. Stalmans, de nieuwe patron op het Beverse middenveld, zette de bal loepzuiver tot bij Schmedding, die keihard uithaalde met zijn linker : 2-0 na nog geen kwartier spelen. Een juweel van een doelpunt.
Na die geweldige start liet de thuisploeg wat stoom af maar de bezoekers konden voor de rust nauwelijks voor doelgevaar zorgen. Ruststand :2-0.
Na de kampwisseling kregen we een beter Beerschot te zien. Zo moest doelman Rosez tot tweemaal toe op al zijn kunnen beroep doen om de aansluitingstreffer te verhinderen. Pal op het uur kreeg Beerschot dan de genadeslag. Een actie Fairclough-Kusto belandde bij Schmedding die beheerst scoorde : 3-0. Nadat Maes en N'Gombo beiden nog eens op het doelhout hadden gekopt, zorgde Schmedding voor het slotakkoord. Weggestuurd door invaller Sinay trof hij ditmaal met zijn rechter raak : 4-0. Franz-Jozef danste, huppelde en scoorde dus. Een mooier slot van een prachtpartij kon niemand zich bedenken.

ploegopstelling KSK Beveren :
Rosez; Lodders; Danny Pfaff; Lambrichts; Maes; Stalmans; Lemoine; François; Kusto; Fairclough en Schmedding.

invaller :
Sinay

doelpunten :
Fairclough en Schmedding (3x).

gele kaarten :
Lemoine (Beveren).

scheidsrechter :
Van den Wijngaert

MAN VAN DE MATCH : FRANZ-JOZEF SCHMEDDING
In oktober van vorig jaar liep de nu 23-jarige Westduitser tijdens de thuis- wedstrijd tegen Lokeren een zware dubbele beenbreuk op. Bijna één jaar later en na een lange revalidatie, zit Franz-Jozef weer op het goede spoor. Dat bewezen reeds zijn goals de voorbije weken tegen Club Luik en RWDM. Zaterdag ontplofte hij tegen Beerschot volledig en scoorde niet minder dan drie doelpunten. Op de Freethiel heeft men het voortaan dan ook over "Kaiser Franz-Jozef" !

Patrick Stalmans, de nieuwe patron van KSK Beveren.
Niemand rept nog met een woord over de minder geslaagde competitiestart. De nederlagen tegen Lokeren en Club Brugge zijn verleden tijd. Logisch na datgene wat KSK Beveren in zijn laatste wedstrijden liet zien. Het aanvallende, attractieve voetbal dat voor de competitiestart aan iedereen werd beloofd, is er nu toch gekomen. De Novak-brigade komt nu met drie spitsen op het terrein en dat werpt zijn vruchten af. Ook de aderlating na het vertrek van het dou Theunis-Gorez is men reeds vergeten. Wie daarvan de oorzaak is? Eén speler : Patrick Stalmans.
De vorig seizoen dikwijls verguisde middenvelder heeft zich binnen de kortste keren opgeworpen als de patron van dit Beveren. Trainer Novak is eveneens vol lof over de Limburger. "Stalmans is op dit moment één van de beste mid- denvelders in onze competitie. Hij beschikt over een enorme technische bagage en heeft voldoende voetbalverstand in zich om die nieuwe rol uit te voeren. Door zijn sterke prestaties is het aandeel van Patrick in de huidige successen van geel-blauw dan ook zeer groot", aldus nog Novak.

GDV.