seizoen 1994 - 1995, 17de speeldag

KSK BEVEREN 4 - 0 AA GENT

Patrick Goots straft blunders af en duwt Gent het degradatiemoeras in.

Eén uur knoeiend Beveren behaalt toch nog ruime zege.

De cijfers doen het niet vermoeden maar AA Gent was één uur lang de betere ploeg. De bezoekers konden hun kansen echter niet benutten en sloegen achterin ook nog eens aan het blunderen. Goots nam de geschenken in dank aan en zette met zijn 8ste en 9de competitietreffer zijn ploeg op weg naar een riante overwinning.
De bezoekers begonnen gretig aan de partij en toonden zich in de eerste 45 minuten heer en meester op het middenveld. Ze dwongen ook een handvol doelkansen af maar Viscaal (tot driemaal toe) en een schimmige Martens kregen de bal niet tegen de netten.
Dat voetbal geen exacte wetenschap is, werd pal voor de rust nog eens bewezen. Op een doorsteekbal van Boonen miste Deferm zijn interceptie waardoor Goots kon profiteren : 1-0 voor geel-blauw dat er tot dan maar weinig of niets van had gebakken.
Na de pauze werd er in een hogere versnelling gespeeld en kwamen er kansen aan weerszijden. Op het uur stuntelde Gent echter opnieuw. Dauwen verloor zomaar de bal op het middenveld, Van Ham lanceerde Goots, die op zijn beurt doelman Petry fusilleerde : 2-0. Vanaf dan kende de partij een ander gelaat. Beveren begon snel en direct te voetballen, had plots veel vertrouwen en kwam nog tweemaal tot scoren.
Iets over halfweg de tweede helft leed Martens nog maar eens dom balverlies. Goots knalde tegen doelman Petry aan en een attente Van Overtvelt scoorde in de rebound : 3-0. Bij het ingaan van het laatste kwartier mocht ook Thoelen nog zijn goaltje mee- pikken. Dirk mocht van de Gentse defensie zomaar oprukken en verraste Petry met een lage knal in de hoek : 4-0.
Zo is KSK Beveren (zeker qua resultaat) het nieuwe jaar alvast goed begonnen.

ploegopstelling KSK Beveren :
De Vlieger; Thoelen; Volckerick; Massagie; Van Maele; Meeusen; Roest; Boonen; Van Ham; Van Overtvelt en Goots.

MAN VAN DE MATCH : PATRICK GOOTS
Toen vorige zomer de transfer van Patrick Goots naar Beveren bekend raakte, leek er een nieuw koninklijk aanvalskoppel in de maak, nl. Udovic-Goots. Dit is er tot op heden echter nog niet uitgekomen. Beide spelers staan nauwelijks samen in de ploeg en Udovic kwam dit seizoen nog niet tot scoren. Zaterdag scoorde de 28- jarige Goots tweemaal tegen Gent en zit dit seizoen nu al aan 9 competitiegoals. Het waren trouwens twee belangrijke goals want ze vielen in een periode waarin de bezoekers zonder twijfel beter waren.

GOALGETTER PATRICK GOOTS :
"RESULTAAT OM ONS AAN OP TE TREKKEN."
Patrick Goots had na afloop van de Oostvlaamse derby tegen Gent de glimlach van de grote dagen. "Ik had aan onze verzorger voorspeld dat ik ging scoren. En in iedere match dat ik scoor, pakten we minstens één punt. Deze 4-0 zege is een prima zaak voor het vertrouwen. Hier moeten we ons aan kunnen optrekken. De komende weken zullen bepalend zijn. We spelen uit bij Cercle en krijgen het bezoek van Germinal Ekeren en Oostende. Een vier op zes moet haalbaar zijn", aldus nog een tevreden Goots.