Seizoen 1992 - 1993, 28ste speeldag

FC BOOM 0 - 4 KSK BEVEREN

Een symfonie van bewegingsvoetbal.
Soudan en Van Ham verdelen doelpunten onder elkaar.
Het spektakelstuk dat de Freethieljongens zondag op het terrein van degradatie- kandidaat Boom opvoerden, kan men het best beschrijven als "een symfonie van bewegingsvoetbal". Met fraai tiktak-voetbal veegden ze de thuisploeg gewoon van de mat.
Het belang van de wedstrijd was groot. Met de uitslag van Lommel-Lokeren in het achterhoofd mocht toch een gemotiveerde thuisploeg aan de aftrap verwacht worden. Maar het was integendeel Beveren, nog altijd in de running voor een Europees ticket, dat van bij de aanvang de wedstrijd stevig in handen nam.
Toch duurde het tot vijf minuten voor de rust vooraleer geel-blauw op voorsprong kon klimmen. Van Ham werd net buiten het zestienmetergebied onderuit gehaald waarna Soudan de vrijschop, via de Boomse muur en de beide palen, tegen de netten trapte, 0-1 en meteen de rustscore.
Na de pauze bleef Beveren de wet dicteren en vooral Van Ham was heel sterk in zijn rol als spelverdeler. Maurice dolde keer op keer met de lokale verdedigers en na 63 minuten schonk hij, niet egoïstisch, aan Soudan een doelpunt : 0-2.
Het ging van kwaad naar erger voor Boom, dat nu nog nauwelijks tegenstand bood. Een derde doelpunt bleef dan ook niet uit. Boonen haalde zwaar uit en via de vuisten van doelman De Smeth ketste de bal op het been van Van Ham, die zonder dat hij het zelf goed besefte, de 0-3 op het bord bracht. De Nederlander verdiende duidelijk een mooier doelpunt en kreeg dat dan ook toen hij, aangespeeld door Bogaerts, door de Boomse defensie slalomde en laag in de hoek besloot : 0-4. De thuisploeg lag meteen uitgeteld tegen de touwen.

ploegopstelling KSK Beveren :
De Vlieger; Thoelen; N'Wanu; Massagie; Belligh; Bogaerts; Van Britsom; Colling; Boonen; Van Ham en Soudan.

MAN VAN DE MATCH : MAURICE VAN HAM
De bijna 27-jarige Nederlander is aan zijn vierde seizoen bezig op de Freethiel en het mag duidelijk zijn dat dit zijn voorlopig beste seizoen is in Beverse loondienst. Zondag in de uitmatch tegen degradatiekandidaat Boom was Maurice weer de dartele en frivole spelmaker van geel-blauw. Hij zag zijn uitstekende prestatie ook nog beloond worden met twee doelpunten. De eerste keer overigens dat langharige Maurice er in slaagt om tweemaal te scoren voor Beveren in een eersteklassematch.

BEVEREN-TRAINER JOS DAERDEN :
"WE BLIJVEN MEEDOEN VOOR DE EUROPESE PRIJZEN."

Na de gemakkelijke uitwinst bij Boom was de Limburger uiteraard tevreden. "We hebben ons overwicht vandaag ook met doelpunten kunnen uitdrukken. Vooral voetbaltechnisch waren we veel sterker. Nu heeft Beveren al twee punten meer dan op het einde van vorig seizoen. Al de rest is bonus maar we kunnen niet ontkennen dat we nog altijd meedoen voor de Europese prijzen. Elke wedstrijd blijft er nu één met inzet en dus hoeven we er niet van uit te gaan dat we zomaar een wedstrijd moeten afhaspelen", aldus nog de Beverse coach.
KSK Beveren werkt dus rustig verder en tracht, als het even kan, nog wat te rapen in de strijd om de UEFA-cuptickets.