StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 35

zaterdag 21 oktober 1989 om 20.00 u.
seizoen 1989 - 1990, 10de speeldag

KSK BEVEREN 4 - 0 SP. CHARLEROI




De bevrijding van Edwin Van Ankeren.

Beveren wint weer na drie opeenvolgende nederlagen.

Na drie nederlagen op rij en een doelpuntensaldo van 1 tegen 12 uit de laatste vijf wedstrijden, kan KSK Beveren weer wat rustiger ademen. Ook voor Beveren-spits Edwin Van Ankeren was deze zege een bevrijding. De Nederlander stond sinds 9 september "droog" maar lukte zaterdag tegen de Karolingers plots drie doelpunten.
Door de onbeschikbaarheid van Danny Pfaff, Volckerick (beiden geblesseerd) en de geschorste Lodders stelde trainer Pauwels met Eddie Maes dit seizoen reeds zijn vierde libero op. De eerste kans van de partij was voor de bezoekers (meteen ook hun laatste doelkans...) maar de kopbal van Hurtado belandde in het zijnet. Bij de tegenaanval klom de thuisploeg op voorsprong. Kusto verstuurde een voorzet richting Buyens maar het was Charleroi-verdediger Garaba die er zijn hoofd tegen zette en de bal in eigen doel kopte : 1-0. Daarop kreeg Beveren de ruimte die het zo graag heeft met snelle spitsen als een Van Vossen en Van Ankeren. Nadat deze beiden wel al een reuzekans hadden verprutst kwam geel-blauw nog voor de rust toch op een 2-0 voorsprong.
Herreman kruiste naar de tweede paal waar Buyens laag uitvallend de bal voor het Charleroi-doel kopte. Daar stond Van Ankeren op de goede plaats en knalde zijn eerste doelpunt van de avond binnen : 2-0, tevens de stand bij de rust.
Wie na de rust een offensief van de bezoekers verwachtte, kwam bedrogen uit. De Waaslanders beheersten de partij en liepen op het uur nog verder uit. Ex-Beveren speler Gorez verstuurde een inworp zomaar in de richting van Van Ankeren en voor de Nederlander was het maar een koud kunstje om doelman Mathijssen voor de tweede maal te vloeren : 3-0.
In de slotminuut dan maakte Van Ankeren zijn drieluik vol, nadat hij eerst een dubbelpas had uitgevoerd met Buyens. De Freethiel was dan wel karig bezet, de vreugde om de ruime zege was er niet minder om.

ploegopstelling KSK Beveren :
Rosez; Peersman; Maes; Massagie; Herreman; Buyens; Van Britsom; Van Kessel; Kusto; Van Vossen en Van Ankeren.

invallers :
Van Overtvelt

doelpunten :
Garaba (own-goal); Van Ankeren (3x).

gele kaarten :
voor Beveren : Van Kessel
voor Charleroi : Suray

scheidsrechter :
Crucke

MAN VAN DE MATCH : EDWIN VAN ANKEREN
Het was reeds van 9 september geleden dat de rijzige aanvaller voor Beveren wist te scoren. Hij deed dat toen zelfs tweemaal in de spektaculaire thuispartij tegen Kortrijk (4-1). Maar zaterdag tegen Charleroi was het dan weer zover. Edwin vond weer de weg naar het doel en nu zelfs driemaal!
De doelpunten waren niet enkel welkom voor Edwin maar tevens voor de gehele ploeg. Want door deze overwinning staat geel-blauw plots weer in de linkerkolom van het klassement.

BEVEREN-SPITS PETER VAN VOSSEN : " DAT SCOREN MOET TOCH WEL EENS LUKKEN."

Niets dan lachende gezichten zaterdagavond op en rond de Freethiel. De hartverwarmende 4-0 zege tegen Charleroi was daar uiteraard de reden voor. Een overwinning die een morele opkikker moet zijn voor het jonge Beveren.
Eén van de meest opvallende spelers zaterdag was zeker Peter Van Vossen. Razend snel, behendig en kwiek baande hij zich om de haverklap een weg door de bezoekende linies. Evenveel keer faalde Peter echter in de zone van de waarheid. "Ik moet uiteraard scoren. Uit die vier kansen moet ik er minstens één tegen de touwen jagen", aldus de Zeeuw. “Toch voel ik me prima. De sfeer binnen de groep is opperbest en ik ben er van overtuigd dat het me wel eens zal lukken. Als ik eens een goeie dag heb, scoor ik misschien wel meerdere goals en is de ban wellicht voorgoed gebroken", aldus nog Peter Van Vossen.

GDV.