StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 36

zaterdag 30 maart 1996 om 20.00 u.
seizoen 1995 - 1996, 29ste speeldag

KSK BEVEREN 4 - 0 FC ANTWERP




Spitsen houden geel-blauw in de running.

Ondanks winst blijft positie van Beveren penibel.

Het gezeur dat ze niet complementair zouden zijn, zijn ze allebei al een hele poos kotsbeu. Tot Hulshoff vier weken geleden als trainer werd aangesteld, werden ze even vaak verguisd als geprezen. Maar zonder zijn spitsen zou Beveren nu al zeker zijn van de degradatie. Sasö Udovic en Patrick Goots, want over hen gaat het hier, scoorden onder hun beiden 23 van de 32 Beverse goals dit seizoen. En zaterdag tegen Antwerp waren ze, samen met een onver- moeibare Thoelen, de gangmakers van een verrassend Beveren, dat plots weer een glimpje in de duistere degradatietunnel ziet.
Al na drie minuten was het raak voor de thuisploeg. Een ongrijpbare Goots opende op Udovic, die van de Antwerp-defensie rustig mocht binnentikken : 1-0. Op het kwartier had diezelfde Udovic de partij reeds kunnen belissen maar de Sloveen mikte onbegrijpelijk naast. Aan de overkant reageerde de Beverse doelman Maes twee keer gevat op evenveel pogingen van Kiekens. Zo bleef het 1-0 bij de rust.
Kort na de pauze hadden zowel Goots als Udovic de 2-0 aan de voeten maar beiden misten jammerlijk zodat de spanning in de wedstrijd bleef. Antwerp kon daar in de tweede helft enkel een schot van Porte tegenover stellen maar dat werd door Maes onschadelijk gemaakt. Een kwartier voor tijd viel dan toch de beslissing toen Goots met een heerlijk atoomschot invallersdoelman Stojic te grazen nam : 2-0.
De cijfers namen nog onaangename proporties aan voor de bezoekers toen Goots op een door hem zelf afgedwongen strafschop zijn tweede doelpunt van de avond lukte en de net ingevallen Bart Van Den Eede in de slotminuut een voorzet van de eveneens pas ingekomen Van Herreweghe simpel binnenkopte : 4-0.
Een op zijn minst deugddoende zege voor geel-blauw maar of die nog zal baten, zullen de komende weken moeten uitwijzen.

ploegopstelling KSK Beveren :
Maes; Meeusen; Van Overtvelt; Massagie; Van Hoyweghen; Thoelen; Keller; Bogaerts; Haagdoren; Goots en Udovic.

invallers :
Smid; Van Den Eede en Van Herreweghe.

doelpunten :
Udovic; Goots (2x) en Van Den Eede.

gele kaarten :
voor Beveren : Van Overtvelt; Haagdoren en Thoelen.
voor Antwerp : Milosevic

scheidsrechter :
Hanssens

MAN VAN DE MATCH : PATRICK GOOTS
Alhoewel de winst van Seraing duidelijk een domper zette op het enthousiasme dat er op de Freethiel heerste na de knappe 4-0 zege tegen Antwerp, zal KSK Beveren zijn vel duur verkopen in de degradatiestrijd.
Patrick Goots was zaterdag de absolute uitblinker bij een wijlen knap acterend geel- blauw. Patrick scoorde tweemaal en gaf tevens de assist bij het eerste doelpunt. Patje "boem-boem" zit daarmee nu aan 13 competitietreffers dit seizoen en dat is nog slechts ëën minder dan zijn totaal van vorig seizoen.

TRAINER BARRY HULSHOFF :
"ZOVEEL MOGELIJK PUNTEN PAKKEN".


De Beverse coach kon zijn ontgoocheling omwille van de Seraing-winst goed verbergen. Hij besprak enkel de eigen prestatie.
"Het is en blijft moeilijk maar we hebben geen keuze. Zoveel mogelijk winnen, zoveel mogelijk punten pakken en dan zien we wel waar we eindigen. Waarom ik Van Overtvelt als libero opstelde? Gewoon omdat ik met Hervé voor de goede opbouw koos. Ik testte Hervé op die positie bij de invallers en ik was overtuigd dat hij het aankon. Dat bewees hij nu vanavond. Jammer genoeg pakte hij zijn derde gele kaart zodat ik volgende week opnieuw moet sleutelen voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Lommel", besloot Hulshoff.

GDV.