seizoen 1984 - 1985 : 24ste speeldag

KSK BEVEREN 4 - 0 SK SINT-NIKLAAS

Het verschil is groter dan vier doelpunten.

Landskampioen lijkt goed op weg naar UEFA-cupticket.

"Wij hadden een grotere weerstand verwacht", zei trainer Pauwels na de moeiteloze zege van zijn team. De bezoekers kregen een vriendelijke bolwassing van hun grote streekbroer en dat er na afloop slechts 4-0 op het scorebord prijkte, was niet hun verdienste maar kwam er wel door het geregeld falen van de Beverse afwerkers. Onder meer uitblinker Erwin Albert toonde zich niet echt happig om de totale vernedering van Sint-Niklaas op zijn palmares te schrijven en mikte geregeld een paar centimeters naast de paal of over de lat.
De thuisploeg, nochtans zonder de titularissen Crève, Lambrichts, Gorez en Baecke, greep van bij de start de bezoekers bij de keel. Na ruim een kwartier werd dat verpletterend overwicht omgezet in een eerste doelpunt. Albert zette voor doel waar Christiaens geen genade kende : 1-0. Vijf minuten later was de partij al beslist toen rechtsachter Jaspers met een harde knal doelman Van Reeth te grazen nam : 2-0. Grotendeels wegens nonchalance lieten de thuisspelers het na om nog voor de rust de score op te drijven.
De tweede helft was amper twee minuten oud toen Albert de bal keurig op het hoofd van Kusto schilderde. De Pool knikte vol overtuiging "ja" en het was meteen 3-0.
Omdat er komende woensdag opnieuw competitievoetbal op het programma staat, nam Beveren nu wat gas terug en dat liet Sint-Niklaas toe om wat meer in de wedstrijd te komen. Doch doelman De Wilde echt verontrusten konden de bezoekers niet.
Enkele minuten voor tijd werd dan het orgelpunt gezet door de man die nog het meest van allemaal een goaltje verdiende : Erwin Albert. De eindstand lag meteen vast : 4-0.
Sint-Niklaas gaat nog een zwaar degradatiegevecht tegemoet terwijl KSK Beveren op een speelse manier op weg lijkt naar de vierde plaats (en dus een UEFA-cupticket).

ploegopstelling KSK Beveren :
De Wilde; Jaspers; Danny Pfaff; Lodders; Maes; Stalmans; Schönberger; Theunis; Kusto; Albert en Christiaens.

invallers :
Peeraer en Schmedding.

doelpunten :
Christiaens; Jaspers; Kusto en Albert.

gele kaarten :
voor Beveren : Jaspers. voor Sint-Niklaas : Njs; Leroy en Vandenhende.

scheidsrechter :
Cokaiko

MAN VAN DE MATCH : ERWIN ALBERT :
Vorige woensdag werd de Westduitse topschutter van Beveren 31 lentes oud. Erwin heeft blijkbaar tot zaterdag gewacht om dat te vieren want hij was tegen de buren van Sint-Niklaas nog maar eens de "koning van de Freethiel" , ondanks het missen van enkele doelkansen. Bij het eerste en derde Beverse doelpunt leverde hij telkens de assist af. Gelukkig kon hij zijn knappe partij in de slotfase nog wat extra kleur geven door zelf ook nog eens te scoren. Meteen goed voor zijn 13de competitietreffer dit seizoen.

Beveren-doelman Filip De Wilde :
"PFAFF BLIJFT STEEDS MIJN VOORBEELD".

De zesde confrontatie dit seizoen tegen de buren uit Sint-Niklaas werd voor Beveren dus een gemakkelijke klus, uitgedrukt in 4-0 winstcijfers. Doelman De Wilde had dus niet zoveel werk op te knappen. Doch hetgeen hij te doen kreeg, deed hij prima. Filip spiegelt zich nog altijd aan zijn voorganger Jean-Marie Pfaff. Karakter, inzet en werklust. Zijn sportieve loopbaan gaat voor alles. Timing en zelfvertrouwen zijn gewoon een noodzaak voor een goede keeper, zei Pfaff altijd. En Jean-Marie kan het weten.