StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 38

25ste speeldag
seizoen 1970 - 1971

SK BEVEREN 4 - 0 LA GANTOISE




Droomstart van SK Beveren snijdt de Buffalo's de adem af.
Jean Janssens : twee doelpunten in de eerste vier minuten !
SK Beveren heeft zich tegen de hekkensluiter uit Gent goed hersteld van de zware 3-0 nederlaag die het vorige week opliep in de uitwedstrijd tegen Union Sint-Gillis. Daarmee zit geel-blauw opnieuw aan het puntengemiddelde van één punt per wedstrijd (25 punten uit evenveel matchen). Voor de Gentse rode lantaarn ziet het er nu wel heel erg belabberd uit. De degradatie lijkt, net als vier jaar geleden, zo goed als onafwendbaar. La Gantoise is duidelijk toe aan een vernieuwde spelerskern want de oudere spelers zoals Jurion, Konter en Sztany zijn al een tijdje op de terugweg. Vorig seizoen nog geëindigd op een knappe derde plaats en nu degraderen, het kan snel gaan in het voetbal.
SK Beveren greep van bij de start de bezoekers naar de keel en dat resulteerde na vier minuten reeds in een 2-0 voorsprong. Van een start gesproken. Beide doelpunten werden aangetekend door Jean Janssens, meteen goed voor zijn 7de en 8ste competitietreffer. Maar ook de andere spitsen wilden blijkbaar niet onderdoen voor hun spitsbroeder. Zo pikten De Raeymaeker en Rogiers ook elk hun doelpuntje mee wat de eindscore dus op 4-0 bracht.
In de vijf resterende wedstrijden lijkt voor geel-blauw trouwens nog een belangrijke rol weggelegd en dat zowel in het titeldebat als in de degradatiestrijd. Zo ontvangt Beveren volgende week lands- kampioen en huidig titelkandidaat Standard. En later komen ook nog degradatiekandidaat Antwerp en titelkandidaat FC Brugge naar de Freethiel. Sportkring sluit het seizoen tenslotte af met een verplaatsing naar Anderlecht. Eén ding is zeker : voor SK Beveren zal er van uitbollen geen sprake zijn.

ploegopstelling SK Beveren :
Poklepovic; Verelst; Vangenechten; Buyl; Renier; Goossens; Van De Sompel; Van Gremberghe; De Raeymaeker; Rogiers en Jean Janssens.

invallers :
Antoon Pfaff en Verdonck

doelpunten :
Jean Janssens (2x); De Raeymaeker en Rogiers.

MAN VAN DE MATCH :
JEAN JANSSENS Met zijn twee vroege doelpunten zette Jean Janssens geel-blauw op weg naar een ruime 4-0 zege tegen de Gentse bezoekers. Daarmee zit de Jean dit seizoen aan acht competitietreffers. Dat is er eentje meer dan Robert Rogiers, zijn spitsbroeder bij SK Beveren.

Kersverse vader Luksa Poklepovic houdt opnieuw zijn netten schoon.
Luksa Poklepovic, de Joegoslavische doelman van SK Beveren, vertrok een maand geleden samen met zijn vrouw Tonka terug naar zijn vaderland om er de geboorte van hun eerste kindje voor te bereiden. Daar schonk zijn vrouw het leven aan een meisje, Oriana genaamd. Intussen is Luksa al een tijdje terug in Beveren en maakte hij zijn come-back vorige week in de uitwedstrijd bij Union (3-0 verlies). Tegen La Gantoise verging het Luksa en zijn medemaats duidelijk beter en zo kon hij reeds voor de elfde maal dit seizoen de nul op het bord houden.

GDV.