StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 39

zondag 20 december 1987 om 15.00 u.
seizoen 1987 – 1988, 19de speeldag

KSK BEVEREN 5 – 2 CLUB BRUGGE




Marek Kusto, de koning van de counter.

Eindelijk weer spektakel op de Freethiel.

Beveren, ooit gerenommeerd om zijn counterwerk, deed dat zondag tegen Club Brugge opnieuw. Maar wel noodgedwongen in de eerste helft en omwille van het tussenresultaat na de pauze. En de counters rendeerden. Op de eerste tegenaanval verstuurde Kusto een strakke voorzet waarbij de jonge Verwaest net niet bij kon maar Fairclough wel : 1-0. Eén minuut later was het opnieuw bingo voor geel-blauw toen Kusto een wondermooie bal verstuurde naar Peeraer, die het ronde leer knap meepikte en inschoot : 2-0 na een kwartier spelen.
Doelman Rosez deed ook zijn duit in het zakje toen hij een magistrale reflex in huis had op een kopbal van Rosenthal. Toch diende de Beverse doelman zich gewonnen te geven bij een schot van Ceulemans, na een enorm geharrewar voor doel. Beveren leek nog niet thuis maar zat net voor rust opnieuw op rozen. Kusto, nog maar eens hij dus, stak de bal diep door naar Verwaest, die zich knap vrij kapte en scherp inschoot : 3-1. Van een eersteklassedebuut gesproken voor de pas 19-jarige Verwaest uit Arendonk.
De situatie van Club werd net na de pauze helemaal hopeloos. De onvermijdelijke Kusto gaf vanop de middellijn een strakke voorzet naar Fairclough, die rustig voorbij Mamadou draaide en dan hard in de kortste bovenhoek knalde : 4-1. Club wou toen nog wel maar Dirk Rosez werkte echter niet mee. Schoten van Ceulemans, de beide Van Der Elsten en Degryse pareerde Dirk allemaal met bravoure. Enkel een kopbal van Mamadou was hem te machtig : 4-2. Maar verder dan dat kwamen de bezoekers echter niet. Integendeel, net voor affluiten maakte Peeraer er nog 5-2 van. Een sinds lang niet meer geziene weelde op de Freethiel.
Sinds trainer Wilfried Van Moer enkele weken geleden het sportieve roer overnam bij geel- blauw lijkt KSK Beveren goed op weg om zich snel uit de degradatiezone te hijsen terwijl Club Brugge nu toch al 5 punten achterstand heeft op leider Antwerp.

ploegopstelling van KSK Beveren :
Rosez; Lodders; Pfaff Danny; Lambrichts; Maes; Stalmans; Van Britsom; Peeraer; Kusto, Fairclough en Verwaest.

invallers :
Van Der Heyden

doelpunten :
voor Beveren : Fairclough (2x); Peeraer (2x) en Verwaest. voor Club Brugge : Ceulemans en Mamadou.

gele kaarten :
voor Beveren : Danny Pfaff; Kusto; Lodders en Peeraer. voor Club Brugge : Vande Walle

scheidsrechter :
Jeurissen

MAN VAN DE MATCH : Marek Kusto
De 33-jarige Pool was zondag op de Freethiel de grote uitblinker bij een, onder trainer Van Moer, blijkbaar herboren Beveren. De pijlsnelle Kusto kreeg van de Brugse defensie veel ruimte en profiteerde daar dan ook tenvolle van. Marek bracht liefst vier van de vijf Beverse goals aan en was zodoende de bezieler van een sensationele overwinning.

Aanvoerder Danny Pfaff : "Prachtig verjaardagscadeau !"
De Beverse kapitein, die gisteren 29 jaar werd, kon zich geen beter geschenk dromen dan een prachtige zege tegen Club Brugge. "Het was lang geleden dat er op de Freethiel nog zo’n spektakel werd opgevoerd ", zei Danny. "Het werd trouwens tijd ook. Onder de leiding van coach Van Moer durft Beveren weer voetballen met lef en inzet. De ploeg staat duidelijk onder haar waarde geklasseerd. Nu het vertrouwen er terug is lukt blijkbaar alles. Voorheen keken we telkens tegen een achterstand aan en dat bracht ons vaak ernstig in de problemen ", aldus nog Pfaff.

GDV.