seizoen 2003 – 2004, 34ste speeldag

KSK BEVEREN 5 – 2 FC ANTWERP

Geslaagde repetitie voor de bekerfinale.

Antwerp degradeert naar de tweede afdeling.

Eén week voor de bekerfinale tegen Club Brugge heeft KSK Beveren het nodige vertrouwen opgedaan en dit na een leuke wedstrijd gekruid met 7 doelpunten.
Het werd trouwens voorlopig de laatste wedstrijd van de bezoekers in de hoogste afdeling want de degradatie is nu een feit voor de ‘Great Old’.
Antwerp, dat absoluut moest winnen om alsnog het behoud te kunnen realiseren, kwam nog voor het kwartier op voorsprong en dit via ex-Beverenspeler Imagbudu. Beveren wou zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet verliezen en trok op zoek naar de gelijkmaker. Een tiental minuten voor de pauze kwam die er dan ook toen een schitterende knal van Marco Né in het dak van het doel belandde 1-1, meteen ook de ruststand.
De tweede helft ging spetterend van start. Eerst bracht de Engelse huurling Johnson rood-wit opnieuw op voorsprong maar nauwelijks één minuut later was alles weer te herdoen toen Moussa Sanogo zijn eerste doelpunt van de avond nette : 2-2.
De Ivoriaanse spits van Beveren had nu duidelijk de smaak te pakken want een kwartier later stond hij weer aan het kanon en daarmee bracht hij voor het eerst zijn ploeg op voorsprong in deze partij. Vijf minuten voor tijd bezegelde Bjorn Vleminckx het Antwerpse lot volledig : 4-2. Bjorn was pas net ingevallen voor Eboué. Even voor tijd zette Sanogo met een schitterende boogbal de kers op de taart : 5-2, meteen zijn derde treffer van de avond. KSK Beveren trekt dus volgende week met het nodige vertrouwen naar Brussel terwijl de Bosuil volgend seizoen tweedeklassevoetbal moet aanschouwen.

Ploegopstelling KSK Beveren:
Meul; Badjan; Eboué; Stepanovs; Boka; Péhé Joss; Marco Né; Djire Junior; Mahan; Seka en Sanogo.

Invallers :
Lolo; Diallo en Vleminckx.

BEVERSE DOELPUNTENMAKERS :
Marco Né, Moussa Sanogo 3x en Bjorn Vleminckx.
Voor Antwerp scoorde : Imagbudu en Johnson.

Gele kaarten :
Leleu (Antwerp) en Souleymane (Antwerp)

Scheidsrechter :
Petitjean

MAN VAN DE MATCH :
MOUSSA SANOGO
De Ivoriaanse aanvaller vierde vorige week in de uitwedstrijd bij La Louvière zijn wederoptreden met één doelpunt. Zaterdag tegen rode lantaarn Antwerp scoorde Moussa liefst driemaal en lijkt net op tijd in goede conditie want volgende week speelt geel-blauw de bekerfinale in het Koning Boudewijn-stadion.

Beveren-trainer Helleputte opgetogen
“Ploeg raakt weer op dreef.”
Beveren veegde zaterdag de vloer aan met degradant Antwerp. Na een dol avondje werd het 5-2 op de Freethiel.
“We mogen zondag met hoop in het hart naar de bekerfinale tegen Club Brugge trekken”, zei coach Herman Helleputte. “Mijn ploeg raakt stilaan terug op dreef en behoudens de eerste 10 minuten van elke speelhelft, lieten we goed voetbal zien. Tevens vindt Sanogo opnieuw de weg naar het doel en dat is ook een enorme opsteker in het vooruitzicht van de bekerfinale volgende week zondag”, aldus nog Helleputte.