StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Spelers zijn deze ochtend geland in San Pedro del Pinatar.
Het was close, maar Sven Vermant heeft nog net het vliegtuig gehaald met bestemming oefenstage in het Spaanse San Pedro del Pinatar. Alleen al bij het lezen van een dergelijke bestemming zou men denken dat W-B een zekerheidje is voor de top6, maar we zijn vast van plan om ook in 2018 af en toe de soms moeilijke realiteit op een plzante manier te verwerken.
Vanaf morgen nemen we opnieuw de draad op met onze zo goed als wekelijkse babbels met sportief manager Danny De Maesschalck. Niet dat Danny zijn medewerking daaraan voor een tijdje had stopgezet, want de oorzaak lag eerder bij mezelf. Ik heb met KSK Beveren veel fantastische dingen meegemaakt, maar uiteraard nog meer mindere momenten. Heel de heisa rond Philippe Clement hoorde wat mij betreft bij de grotere ontgoochelingen uit het verleden die ik op de Freethiel heb ervaren en het heeft even geduurd om die te verwerken. De manier waarop alles is gegaan gevolgd een paar dagen later door een zaak waar W-B of ikzelf niks mee te maken hebben (de zaak-Coucke) zijn gebeurtenissen die de objectiviteit van het voetbal zwaar in vraag stellen en gemist kunnen worden als de pest.
Sven Vermant mag het dus overnemen van Philippe Clement en wat mij betreft is dat na Gert Verheyen (die overigens, net als Sven, nog alles te bewijzen heeft op het hoogste niveau) de best mogelijke keuze. Persoonlijk blijf ik een bewonderaar van Yannick Ferrera, maar datgene waar ik al een aantal jaren op zit te hopen bij W-B (stabiliteit te beginnen bij de trainer) is met Yannick geen evidentie. Perfecte coach om 1 of 2 jaar alles uit de kast te halen bij de spelers, maar dan is het meestal over. Het feit dat Sven Vermant nu wil overnemen van Johan Van Rumst vind ik persoonlijk knap. De algemene opinie vindt dat het thans geen slecht moment is (geen direct degradatiegevaar en de top6 nog in het vizier), maar in alle objectiviteit moetne we toegeven dat de ploeg (en dat was ook nog met Clement) een beetje over haar hoogtepunt was. Logisch, want we hebben misschien wel de meest jeugdige spelersgroep van de JPL en dat hoogtepunt lag op bepaalde momenten wel erg hoog waardoor minder goed doen bijna een evidentie is. Bovendien erft Sven een groep waarvan de sterkhouders Seck en Morioka (en neem van mij aan nog een tweetal andere spelers) elders bijzonder gegeerd zijn en ondanks de intentie van de club trachten de groep als het kan compleet samen te houden, heeft het recente verleden geleerd dat er absoluut geen zekerheden meer zijn.
Vermant moet in de cruciale match van 20 januari, net als Johan Van Rumst, ook Victorien Anbang missen en we mogen de 2 voorgaande verliespartijen niet op zijn afwezigheid verhalen, maar hij heeft zich toch ontwikkeld (ondanks enkele zware uitschuivers waaronder rood en twee fatale terugspeelballen) tot een belangrijke pion. We moeten hopen dat in het weekje Spanje wat vandaag is begonnen, Vermant op deze korte tijd de factor Clement uit de spelershoofden kan verjagen en als dat lukt en de kern nagenoeg in tact blijft, mogen we de resterende 9 wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien.

PVW.