StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Na een aantal weken onderbreking hernemen we vandaag onze wekelijkse babbel met sportief manager De Maesschalck. Het is de voorbije weken bijna onderbroken een gekkenhuis geweest op en rond de Freethiel qua drukte, maar net voor zijn vertrek naar San Pedro del Pinatar zag ik de kans Danny te strikken voor een gemoedelijke babbel.

We zullen proberen in de toekomst de naam Clement zo weinig mogelijk te laten vallen, maar hadden jullie, mensen die met Philippe dagelijks samenwerkten, dat echt niet zien aankomen wetende dat intern het bestaan van een clausule bekend was ?
Danny : "Toch niet. Het besef is pas goed doorgedrongen in Extra Time waar Philippe de kans had om in het openbaar de deur te sluiten voor de toenadering van Genk, maar hij heeft ze daarentegen wagewijd open gezet. Een koude douche voor heel de entourage, want we zaten in een goeie flow en het klikte tussen de spelers en trainer en de technische staf in het algemeen. De club had de intentie om deze succesformatie (inclusief de trainer) samen te houden en was benieuwd waar na 30 speeldagen het schip zou stranden. Dan is het verrassend dat even voorbij halfweg een spilfiguur het schip verlaat. Wanneer een bepalende figuur (en dat is de hoofdtrainer) die de lijnen uitzet op training en in de wedstrijden, bijna van de ene op de andere dag vertrekt ontstaat er een soort van onrust in de groep en duiken er plots heel wat vragen op."

Er zijn heel wat gelijkenissen tussen Sven Vermant en Philipe Clement (Club Brugge, goeie voetballers geweest, jong en Belgisch, ervaring met de jeugd enz.), maar op het hoogste trainersniveau is Vermant nog een groentje.
Danny : "Dat klopt, maar onze hoofdprioriteit was vanaf het begin en in de mate van het mogelijke, jong en Belgisch. Daarenboven moest het iemand zijn die, net zoals Philippe, dicht bij de spelers stond om spelers individueel te begeleiden, zowel sportief als op menselijk vlak, want dat zijn factoren die een steeds grotere rol gaan spelen bij het maken van een keuze. De optelsom van al die zaken waaraan wij veel belang hechten heeft er toe geleid dat we voor Sven hebben gekozen."

Hoe staat Sven tegenover deze uitdaging, want ze is niet simpel in de wetenschap dat er straks misschien één of meer sterkhouders kunnen vertrekken ?
Danny : "Er is duidelijk naar Sven gecommuniceerd dat we niet de bedoeling hebben om basisspelers te laten vertrekken en als dat toch gebeurt (we hebben niet alles in eigen handen) is het de bedoeling een vervanger trachten aan te trekken. Anderzijds is het ook voor hem een goeie gelegenheid om als coach op het oogste niveau aan de slag te gaan en ervaring op te doen en dan is het meegenomen te kunnen instappen bij een ploeg die niet meteen in sportief woelig vaarwater zit.
Elk voordeel heb zijn nadeel, heeft ooit een Nederlandse stervoetballer gezegd en daar schuilt veel waarheid in. De kans bestaat dat hij qua resultaten wordt afgerekend in vergelijking met zijn voorganger, maar het voordeel is dan weer dat hij een groep in handen krijgt die al goed gevormd is en daarenboven kan hij al doelgericht werken naar volgend seizoen toe, want Vermant heeft voor 3,5 jaar getekend en ja, er staat wederom een opstapclausule in het contract. Overigens, dit seizoen is ver van voorbij, want als hier en daar wordt beweerd dat we nog naar beneden moeten kijken, biedt het omgekeerde eveneens perspectief en in dat geval is de wedstrijd van 20 januari tegen STVV een cruciale partij."

Morgen maandag gaan we verder met deel 2 van dit gesprek met onze sportief manager Danny De Maesschalck.

Patrick Van Wesemael.