StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY, VERVOLG.

We vervolgen ons gesprek met sportief manager Danny De Maesschalck en sloten gisteren af met de vaststelling dat ook in het contract van Sven Vermant (voor de buitenwereld misschien wat verrassend) een opstapclausule is voorzien.
Danny : "De opstapclausule voor Vermant ligt nog een stuk hoger dan in het geval van Clement. Dat heeft te maken met het gelijktrekken van de statuten waardoor een trainer niet meer in het systeem zit zoals een speler, maar als een bediende wordt beschouwd. In verhouding stellen die opzegtermijnen niet zoveel voor en is men bijna verplicht om met een opstapclausule te werken als afschrikmiddel."

Welke opdracht heeft Vermant gekregen voor het competitievervolg ?
Danny : "Welke accenten Sven legt maakt ons niet uit, maar wij verwachten het doortrekken van positief voetbal gekoppeld aan het nodige realisme. Puur naar resultaat of klassement is er niets vooropgesteld. Positief voetbal en spelers individueel beter maken zijn de belangrijkste peilers."

Kijken jullie naar boven of naar onder in het klassement ?
Danny : "Wij proberen naar boven te kijken en in die optiek is de wedstrijd tegen Sint-Truiden van 20 januari waarschijnlijk richtingaangevend. Natuurlijk willen we liefst nog zoveel mogelijk wedstrijden winnen en de ingeslagen weg verder zetten, maar bedoeling is om het hoofdstuk Clement af te sluiten en de voetbalfilosofie van Sven te volgen. Verwacht geen spektaculaire dingen, want het gaat vaak om details en uiteraard zal de nieuwe coach wat graag de dingen die goed en positief waren voor zijn komst meenemen in zijn manier van werken."

Wat die afspraak met Sven Vermant betreft om een speler die vertrekt te vervangen, Seck is op dit moment zowat de meest gegeerde, maar ik kan mij niet voorstellen dat zijn mogelijke opvolger op W-B zit te wachten ?
Danny : "Neen, maar een mogelijkheid is om een iets ander type in gedachten te houden. Joachim Vandamme is linksvoetig en verdedigende middenvelder en volop aan de weg terug aan het timmeren. Het restant van de reguliere competitie (9 wedstrijden) komt te vroeg, maar in samenspraak met hem kunnen we bekijken hoe het middenveld in de nabije toekomst, al dan niet met een iets ander type, te stofferen. Alleszins, een vertrekkende speler zal worden vervangen door iemand die in staat moet zijn een basisplaats op te eisen."

Komen de 2 Senegalese jongelingen al in aanmerking ?
Danny : "Sinds eind vorige week zijn zij volwaardig lid van de A-kern en ook mee op stage vertrokken naar Spanje. Het is aan Malik en Libas (een aanvaller en een centrale verdediger) om te bewijzen dat zij over de potentie beschikken om tot een degelijke eersteklasser uit te groeien. Moeilijk om in te schatten of zij dit seizoen nog competitieminuten zullen maken, want ze hebben nog geen wedstrijden gespeeld."

Patrick Van Wesemael.