StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sven klopt, volgorde niet.
Nu Sven Vermant vorige week vrijdag werd aangesteld als nieuwe coach van W-B, lekt hier en daar een naam uit van een medekandidaat en zo dook in het weekend plots de naam van iemand die voordien niet in de krantenlijstjes was voorgekomen. Sven Vandenbroeck is een 38-jarige ex-voetballer van o.a. KV Mechelen en die tot voor was kort assistent-coach van Hugo Broos bij Kameroen. Deze Vandenbroeck was inderdaad tot het laatste moment (mee) in de dans om Philippe Clement op te volgen, maar het klopt niet dat hij de uitgesproken favoriet was voor de Sportieve Cel van W-B. Wat in zijn nadeel speelde was dat, net zoals met Hugo Broos het geval is, er onvoldoende duidelijkheid bestond over de al dan niet stopzetting van zijn contract met de Kameroenese voetbalbond en langer afwachten op de afwikkeling van die zaak was voor W-B geen optie.
Maar laat er geen twijfel over bestaan dat beide Svens op gelijke hoogte stonden als kanshebber om trainer van Waasland-Beveren te worden. De echte nr1 was volgens mij Gert Verheyen, maar die wil (en daar kunnen sommigen een voorbeeld aan nemen) eerst zijn gemaakte afspraken met de KBVB nakomen vooraleer dieper in te gaan op de ongetwijfeld nodige interesse die voor hem bestaat om clubtrainer te worden.

* Er is nog een waterkansje dat Daam Foulon per direct naar de Freethiel komt.
Het is vorige week tussen het vele gespeculeer over trainers wat in de annonimiteit geraakt, maar Waasland-Beveren heeft met de 18-jarige Daam Foulon wel degelijk een talentvolle aanvallende linksachter aangesloten.
Daam was de voorbije jaren een vaste waarde in de nationale jeugdreeksen bij Anderlecht, maar hij verzamelde inmiddels ook de nodige internationale selecties bij de KBVB en maakt thans deel uit van de nationale U19 van Gert Verheyen. In principe komt Daam pas na afloop van dit seizoen naar de Freethiel, maar er zou nog een waterkansje bestaan dat hij nog voor het sluiten van de wintermercato in Beveren arriveert. Een geldkwestie ?
Foulon is in ieder geval niet mee met Anderlecht op oefenstage vertrokken in tegenstelling met een aantal leeftijdsgenoten van hem, maar dat zou te maken hebben met een sanctie omdat hij niet wilde bijtekenen in Brussel. Nu zijn er in het recente verleden meerdere jonge gasten vanuit Anderlecht in Beveren neergestreken (Luyckx, Leemans en Jellal bilal) en dat was geen onverdeeld succes, maar met Foulon blijkt dat toch iets anders te liggen. Herman Van Holsbeeck liet zich al in het verleden positief uit over Foulon, maar vond dat hij nog een beetje geduld moest hebben.
Daam Foulon mag zeker gezien worden als een wissel op de toekomst nu Erdin Demir koppig het been stijf houdt om ja te zeggen tegen de contractverlenging die W-B hem heeft gedaan.

PVW.