Tegen de Duitse tweedeklasser Darmstadt 98 (afgelopen seizoen uit de Bundesliga gedegradeerd) kwam Waasland-Beveren deze namiddag binnnen het kwartier op een 1-0 achterstand, tevens de ruststand. De Waaslanders hadden echter enkele prima gelegenheden om met een gelijke stand te gaan rusten, maar een duidelijke duwfout op Dierckx werd door de vingers gezien en even voor het half uur trapte Thelin alleen voor doel pal op de Duitse sluitpost.

Het positieve nieuws bij het begin van de tweede helft was de rentree van Floriano Vanzo na een jaar van blessureleed (2 knieoperaties aan de kruisbanden). Het mindere daarentegen dat een bij rust fel gewijzigd W-B bij de eerste de beste tegenaanval in de 57ste minuut op 2-0 werd gezet. De partij werd met de minuut potiger en er vielen gele kaarten aan de lopende band. Boljevic viel geblesseerd uit en zo kon ook Ronnie Schwartz na geruime tijd inactiviteit zijn heroptrede maken. Uiteindleijk werd de eindstand nog op 3-0 gebracht door Obich die daarmee de volledige productie van Darmstadt voor zijn rekening nam.