StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Oefenstage bijna voorbij.
Spanje troef de voorbije dagen op het vlak van oefenstages en dat op een moment dat we misschien de warmste winter beleven sinds er waarnemingen gebeuren. De weergoden laten natuurlijk niet in hun glazen bol kijken op een moment dat de clubs hun winterplanning opmaken en dus logisch dat zij risico's op een door de weersomstandigheden gestoorde voorbereiding van het competitieslot proberen uit te sluiten.
Het weekje San Pedro del Pinatar van Waasland-Beveren is wat mij betreft vrij rimpeloos verlopen. Geen spelers die het oefenkamp hebben verlaten en geen geblesseerden (Boljevic was ziek en niet geblesseerd). De met 3-0 verloren oefenpot tegen Darmstadt was geen correcte weergave van wat er zich op het veld afspeelde en daarenboven speelde W-B na rust met wat men zou kunnen noemen (en dat zeg ik met alle respect) een veredelde B-ploeg. Leuk dat Floriano Vanzo en Ronnie Schwartz weer ons op het veld stonden en dat de Senegalese centrale verdediger Libasse zijn debuut maakte (hij is een jaar of 18) voor Waasland-Beveren. Wat ik, uiteraard vanop ruime afstand, het meest heb onthouden van de oefenstage is dat er tweemaal achter gesloten deuren werd getraind.
Mijn eerste reactie toen ik het las was er een van : "Is dat allemaal niet wat paranoja?".
Dat de dag voor een competitiewedstrijd in eigen land tactisch getraind wordt en dan liever geen pottenkijkers heeft, tot daar aan toe, maar tijdens een oefenstage ver van huis, dat moest toch even doordringen. Dat veel clubs op een zakdoek afstand van mekaar zitten (W-B en Charleroi huizen naar verluidt in dezelfde accommodatie) en dat het in die buurten krioelt van de managers kan ik best geloven, maar daarom achter gesloten deuren trainen anderhalve week voor de eerstvolgende competitieopdracht, daarvan zie ik het nut niet goed in.

PVW.