StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mooi compliment voor onze sportief manager.
Dit weekend was Bob Peeters van dienst bij Play Sports en ging het heel even over Waasland-Beveren en de aanstelling van Sven Vermant als nieuwe T1.
Op de vraag of W-B zich nog zorgen moest maken en eventueel nog naar achter kijken in het klassement, had Bob er wel vertrouwen in dat men de rust zou bewaren op de Freethiel en hij noemde daarbij sportief manager Danny De Maesschalck bij naam als man onder wiens leiding die rust gehandhaafd zou blijven. Eddy Snelders deelde de mening van Bob, maar was toch benieuwd naar de reactie van W-B op de 2 opeenvolgende nederlagen (thuis Oostende en uit Euepen) en vooral het feit dat de club met Ibrahima Seck een sterkhouder dreigt te verliezen die men niet zomaar vervangt.

* Busverplaatsing naar Antwerp van vrijdag 2 december.
Vanaf komend weekend volgen de wedstrijden mekaar in snel tempo op. STVV, Anderlecht, Waregem en Antwerp is het eerstvolgende kwartet dat Waasland-Beveren voor de kiezen krijgt en op dit moment is het nog koffiedikkijken met welke ploeg dat zal gebeuren.

Op vrijdagavond 2 februari vertrekt er een bus vanuit ons lokaal te Bornem naar de Bosuil en een bezoekje aan de oudste club van het land is meer dan ooit een aanrader. De Bosuil ademt voetbalgeschiedenis uit en als promovendus schrijft het momenteel geschiedenis door meteen een zeer geslaagde gooi te doen naar play-off I. In de heenwedstrijd won W-B op de Freehtiel qua cijfers vlot met 3-0, maar aan de rust stonden de bordjes nog keurig in evenwicht (0-0). Wie zin heeft om mee te rijden vanuit Bornem naar Deurne op vrijdagavond 2 februari, doet er goed aan zo snel als mogelijk een mailtje te sturen naar : info@freethielvrienden.be en ontvangt kort daarna een mail met daarin alle nodige informatie. Dit geef ik de geïnteresseerden al mee : de bus vertrekt in Bornem aan ons lokaal ’t Kasseibaantje om 19 uur en niet-leden betalen 10 Euro voor de bus en 20 Euro voor een zitplaats.
Onze supportersclub zorgt voor de tickets, maar ook voor drank en een leuk sfeertje op de bus op weg naar Deurne. Intresse ? Er zijn nog een aantal plaatsen vrij, maar wacht best toch niet te lang ! We kijken alvast naar jullie mailtje uit !

* Voetbal in de lagere reeksen.
Van de ploegen die we hier wekelijks volgen heeft Bornem in de tweede amateurreeks voor een onvervalste stunt gezorgd door buur Temse met 2-0 te verslaan. Bornem-Temse is meer dan een duel tussen 2 teams die gescheiden worden door de Schelde. Het is vaak een beladen streekduel en dit seizoen meer dan ooit aangezien Bart Selleslags die het grootste gedeelte van vorig seizoen trainer in Bornem was, sinds begin dit seizoen op de bank zit bij het ambitieuze KSV Temse.
Op de Bornemse bank zit dan weer een ouwe getrouwe van KSK Beveren en gezien het noodelftal waarmee Robby Buyens het seizoen moest aanvatten (zo goed als allemaal jonge gasten omwille van financiële problemen), kunnen we niet anders dan uit sympathie duimen dat Bornem het redt, maar dat hoeft natuurlijk niet ten koste van Temse en zijn sympathieke sportieve baas Bart Selleslags.
Geen flauw idee hoe deze wedstrijd is verlopen, maar als ik stel dat het een knappe overwinning van Bornem is, zegt dat uiteraard ook iets over de tegenstander Temse.
Sint-Niklaas stond zaterdagavond tegenover Rc Gent en haalde snoeihard uit (4-0).
Yelow Blue is 2018 slecht begonnen; Vorig weekend verloor het in Schoonaarde en zaterdagavond was het Vrasene van Bert Cluytens met 0-1 iets sterker. Dat was vooral in de eerste helft het geval waardoor er maar weinig viel af te dingen op de 0-1 (penalty) ruststand. Na de thee deed YB zijn duit in het zakje en waren er een paar mogelijkheden op de gelijkmaker, maar ook de bezoekers bleven loeren op een dodelijke counter. Zowel de gelijkmaker als de 0-2 bleven uit en dus was de ruststand ook de eindstand. Yellow Blue blijft op een verdienstelijke negende plaats staan en maakt volgend weekend de verplaatsing naar ST.-Gillis Dendermonde.

PVW.