StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gasten sportavond bekend.
Woensdagavond is er de jaarlijkse receptie/sportavond van de Supportersfederatie van Waasland-Beveren. Er wordt afgetrapt om 19 uur in het businesscomplex van de nieuwe tribune en dus niet zoals de voorgaande jaren in het Themacafé. Namens de club zal voorzitter Dirk Huyck aanwezig zijn en uiteraard ook het woord voeren. Onze voorzitter vertoeft die avond o.a. in het gezelschap van trainer Sven Vermant en de spelers Tuur Dierckx en Joachim Vandamme aan wie het aanwezige publiek naar goede gewoonte vragen kan stellen. Zo kort voor de hervatting van de JPL is dit een avond die U als supporter voor geen geld mag missen. Afspraak dus woensdagavond in het businesscomplex van de nieuwe tribune. Ik zal er zijn, U toch ook ???

* Tanden laten zien ?
Januari is net voorbij halfweg en beetje bij beetje nadert het einde van de wintermercato. Globaal genomen is er de voorbije weken al veel gespeculeerd over inkomende en uitgaande transfers, maar in verhouding weinig gebeurd.
Stilte voor de storm ? Bij W-B "zou" Ibrahima Seck die bovenaan het verlanglijstje staat van Philippe Clement om het Genkse middenveld meer stootkracht te geven, zich ziek hebben gemeld. Dit welles-nietesspelletje is zeer waarschijnlijk het gevolg van het feit dat Waasland-Beveren een bod van KRc Genk afwees. Seck op zijn beurt zou dan weer weinig voelen voor een beter bod vanuit Frankrijk. Wordt vervolgd durf ik denken, maar als ik W-B was zou ik toch mijn tanden proberen te tonen. In de Zaak-Clement heeft Genk de weinig collegiale, maar juridisch toelaatbare weg gevolgd. In de Zaak-Seck heeft het de touwtjes volledig in eigen handen.
Natuurlijk loopt W-B hierdoor het risico een bepaalde som mis te lopen omdat Ibrahima aan het einde van dit seizoen gratis kan vertrekken, maar de club had sowieso al een tijd geleden gekozen om in de mate van het mogelijke alles in het werk te stellen de ploeg tijdens de wintermercato in tact te houden met de bedoeling eens te zien tot wat de succesvolle mix van dit seizoen na de reguliere competitie in staat is, wetende dat in dat geval Seck zonder enige vorm van compensatie de deur achter zich kon dicht trekken. Druppelsgewijs kwam er de voorbije weken iets meer begrip voor de beslissing van Clement om gebruik te maken van de opstapclausule in zijn contract onder het motto dat het misschien niet zinvol is iemand die zich financieel ruimschoots kan verbeteren tegen te houden, maar het spelletje dat Genk en Clement thans proberen te spelen is alweer niet het properste.
Voorzitter, tanden laten zien en doorbijten en als het moet leggen we wel samen voor een gebit.

PVW.