StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Heeft voorzitter Huyck vanavond een primeur in petto ?
Het hing al dagen in de lucht en misschien is het op het moment van publicatie van dit artikel nog niet helemaal officieel, maar neem van mij aan dat na anderhalf seizoen Waasland-Beveren Ibrahima Seck overstapt naar KRc Genk. Er is afgesproken over de transfersom niet te communiceren, maar dinsdag wisten bepaalde media toch de niet onaardige som van 1 miljoen Euro te vermelden. Na een nogal ruim uitgevallen aanpassingsperiode vorig seizoen die vooral in het begin niet rimpeloos verliep, ontpopte Seck zich na de winterstop tot een gewaardeerde sterkhouder. Het kostte Waasland-Beveren overigens veel moeite om de stoere Senegalese bonk aan dit seizoen te laten beginnen, maar het tegengewicht van voorzitter Huyck en het sleurwerk van Philippe Clement gaven uiteindelijk de doorslag bij Ibra om er nog een half jaar bij te doen.
De interesse van Standard en een Franse club werden door Seck afgewimpeld, want het stond in de sterren geschreven dat hij Philippe Clement zou volgen naar Genk. Indien de som van 1 miljoen Euro in de buurt van de waarheid komt, zou dat een geweldige zaak zijn voor een speler die aan het einde van dit seizoen volledig gratis kon vertrekken. In geval van een niet-aflopend contract waren er waarschijnlijk nog betere zaken te doen, maar Seck had al langer aangegeven dat bijtekenen geen optie was en dan staat men als club voor een voldongen feit. Het staat als een paal boven water dat we Ibrahima zullen missen, want met zijn tomeloze inzet, verbluffend kopspel en steeds scherpere neus voor goals, heeft hij zich de voorbije maanden ontwikkeld tot een speler die de Belgische top mag ambiëren. Bedankt Ibra om anderhalf seizoen het beste van je te geven en compliment aan zij die Seck naar de Freethiel brachten.
Gelukkig wordt een afgesloten hoofdstuk meteen gevolgd door een nieuw. Misschien is het ondertussen al uitgelekt, maar de kans is groot dat voorzitter Dirk Huyck deze avond op de receptie/sportavond van de Supportersfederatie de opvolger van Ibrahima Seck zal voorstellen.
Omdat men pas zeker is dat de deal rond is na het plaatsen van de vereiste handtekeningen, kunnen we voorlopig weinig kwijt over wie die opvolger zal worden, maar het positieve aan het verhaal is dat hij afgelopen zomer al op de radar van de club werd waargenomen en het hier dus niet gaat over een paniekaankoop. Indien de gemaakte planning wordt gevolgd en Sven Vermant het licht op groen zet voor deze nieuwkomer, kan hij in theorie zaterdag al spelen tegen STVV, want aan competitieritme ontbreekt het hem in geen geval. Benieuwd ? Indien het nieuws in de loop van vandaag nog niet is uitgelekt (maar dat zou mij verbazen) is dat alvast een argument om straks te komen luisteren. Er wordt afgetrapt om 19 uur voor een drankje aangeboden door de SF.

PVW.