StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ALLEEN WINST TEGEN STVV KAN VERTROUWEN OPKRIKKEN.

Het is misschien wat overdreven om te stellen dat het vertrouwen bij Waasland-Beveren zoek is na de 2 onnodige nederlagen net voor de winterstop (thuis Oostende en uit Eupen), maar het gedoe rond Clement, de 3 weken schorsing van Anbang en het vertrek deze week van Ibrahima Seck naar Genk, hebben in geen geval de gemoedsrust binnen de club bevorderd. De overvloed aan positivisme uit de heenronde is niet uitgewist door de geschetste gebeurtenissen, maar nieuw puntenverlies morgen zou toch een ferme domper en bijkomende twijfel opleveren.
De winterstop is achter de rug en de oefenstage in Spanje kreeg de quotering geslaagd. Wat rest is het sluiten van de transfermarkt, maar na het vertrek van Seck eerder deze week heeft de clubleiding het licht op rood gezet voor bijkomende uitgaande transfers. De gevreesde uittocht van meer sterkhouders (Morioka, Ampomah, Jans) kwam er nog niet zodat nieuwbakken T1 Sven Vermant al bij al met een valabele kern aan het restant van de reguliere competitie en play-off "?" kan beginnen.
Debuteren als coach in de JPL met een overwinning, wat zou dat geweldig zijn voor Sven Vermant ! En niet enkel voor Sven, want na de pijnlijke maand december zou het fantastisch zijn om 2018 in te zetten met een driepunter. Het zou na de teleurstellingen in december een soort oef-overwinning betekenen en een boost voor de hele entourage. Niet dat het tegen Lokeren, Oostende en Eupen zo slecht was, maar het ontbrak aan dat onontbeerlijke tikkeltje meeval (op geteld in deze 3 matchen stond het doelkader liefst 6 keer in de weg) om een mindere wedstrijd toch met de volle inzet te belonen. Er wordt soms gezegd dat men geluk moet afdwingen, maar als dat beetje scherpte ontbreekt is afdwingen o zo lastig en in die gevallen kunnen ballen op het doelkader of supersaves van de doelman het verschil maken tussen play-off I en II.

Net als bij Waasland-Beveren was het ook bij Sint-Truiden redelijk windstil qua in- en uitgaande transfers. De ploeg kende een droomstart waarin het punten sprokkelde aan de lopende band, maar half november begon de klad er wat in te zitten. Nederlagen werden afgewend in die periode, maar een lange reeks van gelijke spelen waaronder ook enkele tegenvallende matchen, zorgt eveneens voor een aangetast vertrouwen. En er is de overname door Japanse investeerders die op termijn mogelijk soelaas kan bieden, maar momenteel is de stabiliteit wat zoek en ook hier zou een mooi resultaat voor de Kanaries in Beveren een flinke opsteker zijn. Maar ondanks het feit dat de Truiense motor al enkele weken sputtert, staat de club na 21 speeldagen nog altijd te blinken op een keurige zesde plaats en indien die motor de komende weken weer aanslaat, blijft het zijn kansen voor play-off I gaaf houden en dat is geweldig knap voor een ploeg die bij aanvang van het seizoen net zoals W-B overigens, bij de kandidaat-zakkers werd gerekend door de zogenaamde "kenners".

Als men het mij vraagt lijkt het moment gunstig om STVV morgen in de ogen te zien, maar dat gevoel had ik net voor de jaarwisseling met Oostende ook en iedereen weet hoe die wedstrijd is afgelopen. Laten we proberen 2018 in te zetten met een even spektaculaire match als waarmee in Genk het seizoen werd aangesneden, maar met als grootste verschil dat we evenveel punten pakken als toen in Genk doelpunten gescoord (3).

Patrick Van Wesemael.