StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Credits voor Cools en Schrijvers.
Het valt op dat in de voorbeschouwingen op de wedstrijd van afgelopen weekend tegen STVV (en ik heb daar goed aan meegedaan) vooral werd gesproken over het ontbreken van Anbang en Seck en minder over hun mogelijke vervangers alsof die niet in staat zouden zijn het niveau van deze jongens te benaderen, laat staan te evenaren. Dat moeten we nu toch even goed maken, want zowel Jens als Jur hebben, elk in hun eigen stijl, een zeer degelijke wedstrijd gespeeld En zeker bijgedragen tot de al bij al simpele overwinning van W-B. Cools zag veel van zijn passen niet op hun bestemming geraken, maar hij is een woelwater waar men als tegenstander nooit mee gedaan heeft. Jur Schrijvers scoort voetballend iets hoger dan Jens en speelde centraal op het middenveld een sterke wedstrijd, misschien wel beter dan we van hem op de rechtsachter tot nu toe hadden gezien. Wat moet het zuur zijn voor jongens als Myny en Dierckx (bekleden natuurlijk andere posities) dat ze zo weinig minuten spelen. Het is diep graven naar een minpuntje (let vooral op het verkleinwoord) in de debuutwedstrijd van Sven Vermant als T1 van W-B, maar na lang zoeken heb ik er misschien eentje gevonden. Wat mij betreft had hij iets vroeger mogen vervangen en ik schuif niet eens een naam naar voor wie daarvoor het meest in aanmerking kwam, want de overwinning was er eentje op naam van het collectief en zo zien we het graag. Wat we minstens even graag zien was het hoog niveau dat Aleksandar Boljevic en Ryota Morioka haalden. Onze Japanse international ontbeerde de laatste weken voor de winterstop wat frisheid, maar de Spaanse zon heeft hem zichtbaar deugd gedaan. Het wordt overmorgen in Anderlecht voor hem een bijzondere wedstrijd, want de Brusselaars worden het meest getipt als geïnteresseerde om de Japanner in te lijven. Gelukkig heeft W-B in deze alles in eigen hand en lijkt Ryota (vanop afstand) heel rustig te blijven onder de mogelijke interesse.
En zondag tijdens Genk-Anderlecht nog wat mooie complimenten gehoord uit de mond van Philip Joos. Het is uiteraard logisch dat Ibrahima Seck in zijn eerste wedstrijd voor Genk nog wat moest zoeken naar zijn positie, maar Joos merkte wel fijntjes op dat Pozuelo (toch niet van de minste) minder direct speelt dan Morioka en Malinovski defensief minder werk verricht dan Anbang.

* Voetbal in de lagere reeksen.
De streekploegen in de tweede amateurreeks A van ons nationaal voetbal hebben dit weekend een slechte beurt gemaakt. Bornem verloor, weliswaar nipt, met 2-1 in Ronse en zal zeker niet gelukkig geweest zijn toen het de uitslag van Pepingen-Sint-Niklaas vernam (2-0). Bart Selleslags heeft met Temse 2018 slecht ingezet. Na het verlies in Bornem vorig weekend volgde nu een 0-2 thuisnederlaag tegen Brakel. Yellow Blue tenslotte leed zijn derde opeenvolgende nederlaag. Ditmaal was St.-Gillis Dendermonde met 3-1 te sterk. Bij rust was het al 2-0 en YB kon nog milderen tot 2-1 kort erna, maar een derde Dendermondse goal deed de boeken toe voor Yellow Blue dat weer naar een elfde plaats is afgegleden. Volgend weekend wordt er best gewonnen tegen Bazel.

* Vanavond kijken naar Iedereen Beroemd ?
Deze avond moeten jullie zeker een keer kijken naar het programma Iedereen Beroemd op één. Ditmaal geen Beverse voetballers te zien, maar een modelsupporter van KSKB en W-B, nl. Ronny Vertenten uit Sint-Niklaas. Ronny is een Bevers voetbalsupporter pur sang, eentje die nog wakker ligt van een onterechte nederlaag of een vertrekkende coach of speler zoals recent met Clement en Seck. Het spel waaraan Ronny deelneemt is een onderdeel van Iedereen Beroemd en er wordt gestart met 100 kandidaten waarvan er elke dag eentje moet afvallen zodat pas over een aantal maanden de uiteindelijke winnaar bekend zal zijn. Veel succes Ronny !

PVW.