StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NIKS TE VERLIEZEN IN BRUSSEL !

De hervatting van de Jupiler Pro League na de winterstop was voor Waasland-Beveren een fijne ervaring. De verhoopte winst tegen de nr6 STVV kwam er en zelfs met bij momenten weer zeer genietbaar voetbal. Het klassement lacht de Waaslanders weer toe, want de kloof met de nrs 6 n 7 (Standard en STVV) bedraagt slechts één schamel puntje en met 40 gescoorde goals staat Waasland-Beveren weer op de tweede plaats, weliswaar op ruime afstand van Club Brugge dat met 55 rozen een straatlengte voorsprong heeft.
Mede door een behoorlijke dosis pech werden in de loop van dit seizoen te veel punten gemorst om play-off I te ambiëren, maar de vaststelling dat 8 speeldagen voor het einde van de reguliere competitie W-B amper één puntje minder telt dan de nr6 en er eentje meer heeft dan de club die denkt dat met geld alles te koop is (Genk), blijft dit toch een prestatie van Waasland-Beveren, waar we straks ook zouden finishen, om bijzonder fier op te zijn.

Het overkomt mij zelden, maar ik heb zondagavond als sympathisant van Anderlecht de wedstrijd in Genk gevolgd en ja, Kums verdiende rood (krijgt misschien nog een voordelig staartje voor W-B), maar de gebeurtenissen met Clement en Seck blijven mij voorlopig nog wat dwars zitten.
Anderzijds, Anderlecht speelde, eerder tot mijn verbazing, een zeer goeie wedstrijd in Genk, had de betere kansen via Gerkens en dat met 10 man, want wat Genvoula bracht was Anderlecht onwaardig. Er waren fases waarin Genk het commando overnam en Anderlecht dreigde kopje onder te gaan, maar de afwerking bij de thuisploeg bleef in gebreke waardoor de verrassende 0-1 tot het einde op het scorebord bleef staan. Verrassend omdat we er uiteraard niet omheen kunnen dat Anderlecht een waslijst aan geblesseerden heeft en dan is in Genk gaan winnen een knappe prestatie. Het zou zo maar kunnen dat de personele problemen bij de Brusselaars voor de wedstrijd van morgen nog uitbreiding nemen, want Hanni is geschorst en Gerkens moest in Genk geblesseerd het terrein verlaten. Teodorczyk mag dan niet meer het gevaarlijke heerschap van begin vorig seizoen zijn, wie een spitsenprobleem inroept en de wedstrijd in Genk begint met Teo op de bank, is nog niet doodziek.

Er waren heel wat supporters van W-B die zich zaterdag op de Freethiel rot hebben geërgerd aan de verslaggever van dienst op televisie (dacht dat het Jeroen Van Haute was) omdat die bij elke goeie balbehandeling van Morioka (en dat waren er wel wat) meende de supporters van W-B de raad te moeten geven om er van te genieten, want het zou wel eens kunnen de laatste wedstrijd van Ryota in het shirt van W-B geweest zijn. Natuurlijk kan dat (alhoewel ik er vertrouwen in heb dat het niet zo is), maar als verslaggevers zich gaan gedragen als sportieve raadgever voor clubs met veel geld is alle objectiviteit zoek.
Waasland-Beveren heeft zaterdag tegen STVV opnieuw aangeknoopt met winst, maar minstens even belangrijk, ook weer met goed voetbal. Sint-Truiden speelde al sterkere wedstrijden dit seizoen, maar een op het middenveld vertimmerd W-B deed meer dan gewoon de punten thuis houden. Het voetbalde fris van de lever en er werden wederom heel wat kansen bijeengevoetbald. De onderbreking en Spaanse zon hebben de mannen van Vermant goed gedaan en wat een opsteker voor Sven om al meteen een driepunter te construeren in zijn debuutmatch als T1.
Anbang wordt gerecupereerd voor de wedstrijd in het Constant Vandenstockstadion en dat is normaal gezien een prima zaak. Of de recentste aanwinst Aït-Atmane in Anderlecht aan de aftrap verschijnt is nog een vraagteken, maar W-B moet morgenavond sowieso in zijn kansen geloven, want die gaan er zeker komen. En het moet vooral belust zijn op revanche voor de bijzonder onrechtvaardige wijze waarop in Beveren de Brusselaars 3 punten mochten stelen dankzij de falende arbitrage (binne het kwartier smerige overtreding van Harbaoui op Seck, goal na hoekschop die er geen was en geweigerde strafschop op Thelin in blessuretijd bij een 1-2 achterstand).

Patrick Van Wesemael.