StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg FRIS EN MONTER VOETBAL IS TERUG.

Wedsttrijd met een dubbel/dubbelgevoel.
Toen Thelin in de 81ste minuut vanop de stip de 1-2 scoorde was een Beverse stunt tegen een zielloos Anderlecht nabij, maar in een zinderend slotkwartier met al in de 83ste minuut de gelijkmaker van Saief en in de 92ste minuut een gemiste strafschop door diezelfde Saief, keerde Waasland-Beveren met zeer gemengde gevoelens terug naar het Waasland.

Op een aarzelend openingskwartier na was W-B woensdagavond minstens de evenknie van een vaak inspiratieloos Anderlecht en het mocht wat blij zijn dat de bezoekers door soms te overhaast spel en een te egoïstische Boljevic de volle inzet vergaten mee te nemen naar Beveren.
Het eerste kwartier waarin Anderlecht het meeste balbezit had, liep op zijn laatste benen toen W-B in de elfde minuut over een aantal tussenstations een prachtaanval in mekaar knutselde waarbij alweer Morioka de assist voor zijn rekening nam en Ampomah voor de 0-1 zorgde. W-B was los, voetbalde vrank en vrij en creëerde enkele prima mogelijkheden voor o.a. Boljevic, Ampomah en Schrijvers, maar Sels bewees waarom hij en niet Boeckx thans de voorkeur krijgt. De 1-1 in de 40ste minuut kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Een vrijschop voor Anderlecht werd knullig verwerkt door Davy Roef en Teodorczyk mocht één van zijn gemakkelijkste doelpunten uit zijn carri&eravere binnen lopen.
Na de pauze stak Waasland-Beveren nog een tandje bij en de thuisploeg kwam nog nauwleijks in het stuk voor. Boljevic werd er zowaar overmoedig van en vergat enkele keren een beter geplaatste ploegmaat te bedienen. Opnieuw Schrijvers en vooral Morioka waren dichtbij de 1-2, maar Sels gaf geen krimp. We noteren de 81ste minuut en het was uitgerekend de meest ervaren verdediger in de JPL die onnodig in de fout ging en een strafschopfout veroorzaakte. Thelin met zijn twaalfde van het seizoen ontdeed zich van Chevalier in de tussenstand van de Gouden Stier en een stunt leek in de maak. Amper 2 minuten later echter hingen de bordjes weer in evenwicht. Saief kreeg te veel ruimte van Jans en kon makkelijk scoren. Anderlecht rook bloed en zocht met ongekende krachten naar het onmogelijke, een voorsprong en die leek het ook te vinden. Teo vond de buitenkant van de paal, maar aan de overkant reageerde W-B met een geweldige trap van Thelin waarop Sels een dito redding demonstreerde. De match leek op een voor de Brusselaars gunstige 2-2 te eindigen, maar het spektakelrijke slotkwartier had nog een onaangename verrassing in petto voor W-B.
Ditmaal was het De meest ervaren Beverse verdediger Camacho die dom in de fout ging. Roef had echter iets goed te maken en pakte de zwak getrapte penalty van Saief klemvast.

Voor het eerst sinds de fusie graait W-B een puntje mee uit Anderlecht, maar het hadden er 3 kunnen/moeten zijn. Het meest hoopgevende was echter de manier waarop W-B de huidige landskampioen in eigen stadion bij momenten voetballes gaf. We doen niets af van de verdienste van de man die we hier overvloedig hebben bewierookt, maar de manier waarop Sven Vermant W-B laat voetballen verschilt maar weinig van de aanpak die Clement predikte. In dat geval is er maar één concluzie : Sven en Philippe zijn goed op weg om faam te maken als jonge trainers, maar de inbreng van de spelersgroep van Waasland-Beveren is niet te onderschatten. Dit is met voorsprong de meest talentrijke groep sinds de oprichting van W-B, maar ook de laatste levensjaren van KSK Beveren was de kern nooit zo rijkelijk gestofeerd. Op naar de altijd leuke confrontatie met Zulte-Waregem zaterdagavond en daarin moet W-B alvast Aleksandar Boljevic geelgeschorst missen.

Patrick Van Wesemael.