Waasland-Beveren beroept zich op de voetbalwet.
Het is een ongeschreven voetbalwet dat wie met de kansen morst daarvoor later het gelach betaalt en dat heeft W-B zaterdagavond aan den lijve ondervonden. Niet dat Zulte-Waregem aan geen kansen kwam (Roef speelde sterk op één minder moment na), maar de 1-0 ruststand was een te magere beloning voor wat de mannen van Sven Vermant in een bij momenten wervelende eerste helft brachten.

Het was de immer lastige Harbaoui (en lastig mag je in de brede betekenis van het woord nemen) die de debatten van een bijzonder genietbare pot voetbal opende, maar Roef verrichtte zijn eerste van meerdere goeie reddingen die avond. Het antwoord van W-B liet niet lang op zich wachten en het was meteen prijs. Een goeie aanval opgezet door Morioka noopte Bossut tot een foute ingreep op Ryan Mmaee die de geschorste Boljevic verving. Voor de tweede keer deze week was Thelin trefzeker vanop de elfmeterstip. Het was het begin van een wervelend hoofdstuk hogeschoolvoetbal onder leiding van professor Morioka die met enkele technische hoogstandjes het publiek wist te vermaken. Het was echter de prof zelf, maar vooral student Ampomah die een verdubbeling van de score vergaten af te maken. Maar ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd waardoor Roef meer en meer een hoofdrol kon opeisen.
De tweede helft was amper op gang gefloten of Morioka kreeg een uitstekende gelegenheid op de 2-0, maar Bossut wou absoluut niet onderdoen voor zijn overbuur. Om een onverklaarbare oorzaak was de kans voor Morioka het laatste Beverse hoogtepunt voor de daaropvolgende 35 minuten. Een meer ervaren Zulte-Waregem nam het commando over (moest ook wel bij een 1-0 achterstand) en W-B zag even voor het uur een bedrijvige Jur Schryvers geblesseerd uitvallen. Op het uur brak de veer en binnen de 5 minuten strooide uitblinker Kaya met 2 voorzetten die even zoveel goals opleverden. Harbaoui in de 60ste minuut met de gelijkmaker en Olayinka in de 65ste minuut (de 1-2 was een slecht ontzetten van Roef in de voeten van Olayinka) namen de uitstekende voorzetten van hun kapitein graag aan. W-B dreigde kopje onder te gaan en de 1-3 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker. De thuisploeg hervond met een kwartier te gaan echter haar tweede adem terug en na een geharrewar voor doel op hoekschop vond eerst Mmaee de paal op zijn weg naar de 2-2, maar in de herneming was de goed gevolgde Cools ter plaatse om alsnog 10 boeiende minuten te verzekeren. Ondanks het feit dat er kwistig met krachten werd omgesprongen, joegen de 22 acteurs het tempo nog even in de hoogte en de tussenstand werd plots weer heel onvoorspelbaar. Een goal van Harbaoui werd volkomen terecht afgekeurd voor buitenspel, maar toch was het een moedige interventie van Bart Vandriessche om die beslissing te nemen. Het bleef uiteindelijk 2-2, maar geen voetballiefhebber aanwezig op de Freethiel die zich ook maar één ogenblik had verveeld. Wat kan voetbal fantastisch zijn wanneer twee ploegen vanaf het begin de intensie hebben om er voor te gaan.
En de bedenking die we eerder maakten tegen STVV en Anderlecht, kwam ook gisteren weer op de proppen. Waarom wacht vermant zo lang om vervangingen door te voeren ? Het laatste half uur zaten een aantal jongens op hun tandvlees waaronder Ampomah en Mmaee, maar Sven wachtte tot de absolute slotfase om in te grijpen. Alvast een dikke merci aan de 22 hoofdrolspelers en respectievelijke technische stafs voor het opgevoerde spektakelstuk.
Lees hierna een mooi verslagje van de website van de Jupiler Pro League met daarin een mooi overzichtje van de vele kansen.

Op de 24ste speeldag in de Jupiler Pro League hebben Waasland-Beveren en Zulte Waregem in een aangename wedstrijd gelijkgespeeld. Op de Freethiel werd het 2-2.

De eerste kans in een leuke eerste helft was voor Harbaoui, die trapte in de korte hoek op doelman Roef. Na een snelle tegenstoot kwam Bossut te laat uit op Mmaee en de bal ging op de stip: Thelin trapte de 1-0 op het bord.
Morioka schoot naar doel, Bossut pakte aan de eerste paal. Na een gevaarlijk standje viel het leer voor de voeten van Ampomah en die besloot nipt naast.
Na slordig ontzetten van Morioka kon Kaya onderscheppen en uithalen: een metertje buiten het kader. Nog altijd in het eerste deel van de eerste periode zette Olayinka zich van de linkerkant uitstekend door, maar Roef kwam perfect tussen op zijn poging met rechts naar de verste hoek. Angban kwam plots vrij voor doel, maar was te verrast. Ampomah liep iedereen voorbij op de linkerkant en duwde overhaast naast.

Aan de overkant bleef Harbaoui op de loer liggen: uit de draai schoot hij hard naar doel en Roef pareerde in hoekschop. Vlak voor de pauze kopte Ampomah naast na een voorzet van Jansvan de rechterkant. Na een aangename eerste periode gingen we met 1-0 naar de kleedkamers.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Bossut hield Morioka met een knappe redding van een dubbele voorsprong. Op het uur kopte Harbaoui een vrijschop van Kaya tegen de touwen. Op korte tijd keerde de wedstrijd, want even later was het opnieuw Kaya die Olayinka vond en ook die scoorde met het hoofd. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en knokte terug. Mmaee verlengde een hoekschop tegen de paal en Cools knalde binnen. Harbaoui dacht Essevee nog de zege te schenken in de slotfase, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT van de match

Het knappe kopbaldoelpunt van Olayinka.
de MAN van de match
Kaya. Gaf twee assists en als zijn ploegmaats beter hadden afgewerkt, waren dat er zeker 3 geweest.
onze MENING over de match
Een leuke pot voetbal met veel kansen en 4 doelpunten. Een aangenaam kijkstuk waarvan we er te weinig zien helaas.