StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geweldige week voor Thelin.
In mijn nabeschouwing van zondag was ik even de tel kwijt, maar de aandachtige supporter van W-B heeft zeker goed meegeteld en is tot de prettige vaststelling gekomen dat Kiese Thelin zaterdag tegen Zulte-Wargem zijn derde goal in één week scoorde. Dat dit driemaal vanop de strafschopstip gebeurde doet er weinig toe, want vanop die afstand hmaken zelfs de grootsten der aarde af en toe wel een misstap. Het valt daarbij op dat Thelin de 3 strafschoppen overtuigend binnen schoot en dat toenemend vertrouwen was zaterdag tegen Zulte-Waregem te merken. Hard werken deed hij altijd al, maar zaterdag was de Zweedse international een stuk balvaster dan in de vorige wedstrijden. Nog even vasthouden Kiese dat vertrouwen tot minstens vrijdagavond 22.30 uur ???
Ondertussen is het een beetje bang aftellen naar donderdagmorgen in de hoop dat de website van Waasland-Beveren niet met een dankwoordje moet uitpakken voor Ryota Morioka.
Woensdagnacht is immers de laatste dag van de wintrmercato en we moeten als supporter/voetballiefhebber duimen dat de Japanse balvirtuoos ook de komende 6 wedstrijden van de reguliere competitie en de wedstrijde 10 van play-off I of II voor W-B zal uitkomen.
Wat een genot om Ryota bij momenten aan het werk te zien en zijn efficiĆ«ëtie is doorslaggevend geweest voor het fantastisch seizoen van Waasland-Beveren.
Het lijkt windstil rond zijn persoon en daar moeten we uiteraard ongelooflijk blij mee zijn. Wat blijft dit een nuchtere gast en op basis van zijn spel de voorbij wedstrijden valt zeker niet af te leiden dat hij met transferbeslommeringe in zijn hoofd zit en dus hebben we het hier over een schitterende prof.

* Voetbal in de lagere reeksen.
De ploegen in de tweede amateurreeks A uit onze buurt presteerden dit weekend van matig tot goed. Bornem verloor kansloos met 0-3 van subtopper Harelbeke en daar zal trainer Robby Buyens niet echt happy mee geweest zijn.
Temse reageerde op het ontslag van Bart Selleslags met een 0-0 in Ronse, maar de vraag is of dat als reactie mag bestempeld worden.
Sint-Niklaas speelt een seizoen zonder zorgen en won met 1-0 van Torhout, maar hier is dan weer de vraag of een grijze muis wel tot de verbeelding spreekt van president Guido Van Lijsebetten.
Van Yellow Blue bereikte mij nog geen nieuws, maar dat komt er ongetwijfeld aan dinsdag.

PVW.