StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Lang kan deze soap niet meer duren.
Woensdagavond sluit het transferwindow en maandag was ik nog overtuigd dat Ryota Morioka het lopende seizoen zou uitdoen bij Waasland-Beveren. Het aanstaande vertrek van Hanni bij Anderlecht dreigt nu roet in het eten te gooien, want de Brusselaars hebben Ryota bovenaan hun verlanglijstje gezet. De situatie kan van het ene op het andere moment wijzigen natuurlijk, maar maandagavond was de kans naar verluidt 75 procent dat Morioka onze club zou verlaten.
En toch ligt de zaak anders dan met Ibrahima Seck wiens contract aan het einde van dit seizoen afliep. Indien een te hoge vraagprijs van W-B de oorzaak zou zijn dat de onderhandelingen met de Japanse international zouden afspringen, heeft Ryota er geen enkel belang bij zijn hoofd te laten hangen, want die houding zou zijn selectie voor het WK hypothekeren.
Liefst 11 spelers van Waasland-Beveren werden in deze maand concreet gepolst naar hun interesse om W-B te verlaten en dat zegt wel iets over de hoeveelheid kwaliteit die de huidige spelerskern bevat. Wanneer uiteraard spelers als Seck en Morioka vertrekken is het maar de vraag op welke manier Sven Vermant hiermee zal omgaan. Het vertrek van Seck werd tot nu toe prima opgevangen door Jur Schryvers, ook al omdat Rachid Aït Atmane arriveerde in een week waarin 3 wedstrijden op het programma stonden (STVV, Anderlecht en Zulte-Waregem) en in een dergelijke week staan er meer recuperatietrainingen op het programma dan fysiek- en speltechnische trainingen.
Morioka vervangen is echter een ander paar mouwen. Een balvirtuoos voor wie de supporters graag naar het stadion komen en iemand die scoort en laat scoren. Zoveel kwaliteiten vindt men maar zelden verenigd in één speler en dus moet de oplossing worden gezocht in versterking in de breedte en dat hoeft niet per se als negatief worden ervaren. Mijn buikgevoel is toch niet meer wat het is geweest, want voor mij was het een zekerheidje dat Ryota zou blijven, maar zodra de maffiamolen wordt aangezwengeld komen ook zekerheden op losse schroeven te staan.
Het wordt de hoogste tijd dat ook onze bestuurders zich deze maffiapraktijken gaan toeëigenen, want welke is anders de zin nog van een club als Waasland-Beveren die bezig is aan een fantastisch seizoen, deze schitterende ploeg met relatief weinig financiële middelen heeft samengesteld en met nog 16 speeldagen te gaan (play-offs meegerekend), zijn succescoach, topscoorder Gano in augustus en 2 sterkhouders in januari, moet afstaan. Als onze voorzitter op iedereen kwaad moet zijn die onze spelers tussen nu en het volgende transferwindow komt halen, zal hij binnenkort nog weinig vrienden hebben vrees ik !
Toch maar alle vertrouwen stellen in die ene fragiele strohalm en hopen dat behoorlijk wat weerwerk zal leiden tot ofwel het houden van Morioka tot het einde van het seizoen, ofwel een super mooi bedrag waartegen men geen nee kan zeggen.

* Johnny Rowell vindt onderdak bij Berchem.
De Engelsman Johnny Rowell, destijds bij Olympic Charleroi door Alex Czerniatynski ontdekt en later mede door Cernia naar de freethiel gehaald, heeft in Berchem Sport een nieuwe werkgever gevonden. De verdedigende middenvelder die ook wel door Glen De Boeck werd gesmaakt, moet proberen traditieclub Berchem die uitkomt in de eerste amateurreeks, maar voorlaatste staat, naar veiliger vaarwater te brengen. Waar Rowell de voorbije jaren heeft uitgehangen weet ik niet, maar met Babs Mertens als vriendin (ook al actief geweest op de Freethiel, maar dan als PR-vrouw) is het geen schande het voetbal (en niet Babs) de rug toe te keren.

* Diverse niewtjes.
Belofte maakt schuld : enkele weken geleden heb ik beloofd wat vaker terug te komen op de wedstrijden van de beloften en daar maken we vanaf nu graag werk van.
Gisterenavond speelden onze beloften in Charleroi en daarvan vinden jullie woensdag een verslagje op onze website. Eerst nog even terugkomen op de wedstrijd van vorige week maandag 22 januari.
Toen ontvingen de beloften van Waasland-Beveren hun collega's van Antwerp.
Na een 2-0 ruststand voor W-B werd het uiteindelijk nog 2-3. Door de vroege aansluitingstreffer meteen na de herneming zaten de bezoekers weer helemaal in de match, maar pech achtervolgde de thuisploeg, want een drietal ballen werden van of net voor de doellijn alsnog verwerkt.

Yellow Blue blijft op de sukkel in 2018, maar de thuisnederlaag die het afgelopen weekend leed tegen Bazel was totaal onverdiend. Al na een half uur moest YB met een mannetje minder verder, maar de rust werd toch gehaald met een 1-1 tussenstand. In de tweede helft kwam het zelfs op een 2-1 voorsprong, maar die werd in het slotkwartier volledig omgedraaid door Bazel dat uiteindelijk met 2-3 won. Vierde nederlaag al voor de mannen van Patrick Geertsen in 2018, maar dit was een heel zure. Volgend weekend speelt Yellow Blue in Grembergen bij Dendermonde en dat is de huidige nummer 2 in de rangschikking.

PVW.