StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Is KV Mechelen koppiger dan W-B ?
Gisteren werden de laatste details geregeld die de overgang van Ryota Morioka naar Anderlecht mogelijk maakten en op dat vlak verschilt Waasland-Beveren toch enigszins van KV Mechelen dat met Bandé in een vergelijkbare situatie zit, maar omwille van degradatiestrijd zijn aanvaller (ondanks het aandringen van Ajax) kost wat kost wil behouden. Ook voor Waasland-Beveren staat er nog een en ander op het spel, want met nog 6 matchen te gaan is de kloof naar een play-off I-positie amper 3 punten op STVV en dus speelbaar. Maar zelfs indien het niet zou lukken die kloof te overbruggen had ik het gevoel dat met deze spelerskern wel iets te halen viel in play-off II. Het zou geen prettig staartje zijn aan een al veel te lange play-off II (10 wedstrijden), maar het elftal dat tegen Zulte-Waregem nog speelde (met Morioka dus) zou ver van kansloos geweest zijn om een goeie kans te maken bv. groepswinnaar te worden en vervolgens nog een aantal wedstrijden op het scherp van de snee te spelen. Zou de clubleiding rekening hebben gehouden met dat scenario en eventueel bijkomende interessante affiches ? En daar blijft het niet bij, want de financiële impact op het vertrek van de Japanse balgoochelaar zou met de komst van respectievelijk Club Brugge, Gent en Genk als laatste 3 thuiswedstrijden van de reguliere competitie, wel eens groter kunnen zijn dan verwacht. We hebben ons bestuur in de loop van dit seizoen heel wat schouderklopjes gegeven en daar nemen we er niet één van terug, maar na de verkoop van Gano en Seck leefde bij de supporters de hoop dat het bestuur sterker in zijn schoenen zou staan om al eens gemakkelijker "nee" te zeggen. In dat geval zag het wel een pak geld door de neus geboord, maar bang dat een ontgoochelde Morioka er met de pet zou naar gooien hoefde men, omwille van zijn WK-belangen, niet te zijn. Het is frustrerend en wraakroepend dat clubs met beperkte mogelijkheden die zulke lovenswaardige pogingen doen om een verrijking te zijn voor de JPL, dit lot moeten ondergaan.
Natuurlijk wensen we de Japanse spelverdeler alle succes toe, maar of hij bij Anderlecht waar de lat toch in principe hoger wordt gelegd dan in Beveren, zich meer in de kijker kan spelen met het oog op het WK, is wat mij betreft zeer de vraag. Ryota is zonder discussie het brein geweest achter dit fantastisch seizoen van Waasland-Beveren, maar onderschat daarbij de rol van Anbang en Seck niet. Het klikte gewoon tussen dit trio en de eerste wedstrijden van Seck bij Genk hebben al aangetoond dat die automatismen geen evidentie zijn. Anderzijds heb ik toch gemerkt dat bij de supporters de beslissing om play-off I te laten varen omdat zekerheid over het behoud van de baan is, vrij moeilijk ligt en als een gebrek aan ambitie wordt ervaren.

* Een tegenslag komt nooit alleen.
Alsof het vertrek van Seck en Morioka nog niet genoeg is, maandag kreeg Waasland-Beveren ook slecht nieuws van Schryvers. Jur viel kort na de rust tegen Zulte-Waregem uit en nader onderzoek heeft een scheurtje aan de ligamenten van de buitenenkel aan het licht gebracht. Hierdoor zou Schryvers een viertal weken onbeschikbaar zijn en dat is alweer een opdoffer voor Sven Vermant die met succes een beroep had gedaan op de polyvalentie van Jur door hem tot de beschikbaarheid van Aït Atmane centraal op het middenveld te posteren. Die positie speelde hij zo goed dat W-B vrijdagavond het gemis gaat voelen op de Bosuil en we moeten hopen dat Aït Atmane voldoende fit wordt bevonden om zijn positie over te nemen.

PVW.