StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Louis Verstraete, Daam Foulon en Niels Verburgh moeten concurrentie opvoeren.
Jong Belgisch talent een kans geven, wie kan daar iets op tegen hebben ? Een bedenking : liefst op voorwaarde dat zij beter zijn dan wat er bij onze beloften rondloopt en daar heb ik alvast geen zicht op. Het is een bewuste politiek van de huidige bestuursploeg bij Wasland-Beveren om deze potentiële Belgische talenten die in hun club van herkomst snakken naar ervaring op het hoogste niveau en hunkeren op de Freethiel een vergelijkbaar traject te kunnen afleggen zoals bv. Siebe Schrijvers hun voordeed. Daam Foulon en Niels Verburgh konden bij respectievelijk Anderlecht en Club Brugge nog niet rekenen op speelminuten in het fanion, maar hopen stiekem dat wel te kunnen doen bij W-B. Louis Verstraete staat in dat opzicht al een stapje verder. Hij stond al een viertal keer op het veld voor de Buffalo's en heeft inmiddels één doelpunt in de Jupiler Pro League achter zijn naam.
Daam is een linksachter die mogelijk als alternatief kan fungeren voor Demir met wie de onderhandelingen nog altijd stroef verlopen. Foulon maakt definitief de overstap naar W-B en dit per direct aangezien zijn dossier mee aan tafel werd genomen tijdens de besprekingen ivm Morioka . Louis Verstraete is een aanvaller die al zeker tot het einde van dit seizoen blijft, maar er is ook een clausule opgenomen voor het daaropvolgende seizoen, op voorwaarde dat de betrokken partijen het uiteraard langere samenwerking zien zitten. Louis wordt er in mei 19 en is echt wel een talent waarvan wordt aangenomen dat hij een goeie kans maakt om als profvoetballer te slagen.
Niels Verburgh "zou" een middenvelder zijn afkomstig uit de beloften van Club Brugge en dus iemand die, net zoals het geval is geweest met Jur Schryvers, op advies komt van de coach (Vermant), Clement in het geval van Schryvers. Niels werd op 31 januari (gisteren dus) 20 jaar.
Roepen dat hiermee de toekomst van onze club voor een tijdje verzekerd is lijkt mij voorbarig, maar liever jonge gemotiveerde voetballers naar de Freethiel halen dan ervaren profs die aan het uitbollen zijn en nog wat poen komen scheppen.

* Een aanvulling.
Eerder deze week maakte ik melding het spoor bijster te zijn van Jonathan Rowell die vanaf nu de kleuren van Berchem Sport zal omgorden. Een trouwe bezoeker van onze website heeft mij er op attent gemaakt dat hij voor dit seizoen nog geen club had, maar vorig seizoen uitkwam in de Nederlandse tweede klasse (daar Jupiler League genoemd) en wel bij FC Eindhoven. Dit is ongetwijfeld een nieuwtje geweest in de Gele Ditjes, Blauwe Datjes van Rudy Beck, maar altijd fijn te kunnen terugvallen op aandachtige websitebezoekers.

* Beloften zwaar onderuit in Charleroi.
Belofte maakt schuld en daarom gaan we proberen regelmatig een sfeerbeeld te brengen van de beloftenwedstrijden.

De wedstrijd werd gespeeld op een door de regen doorweekt veld en ging goed op en neer tot de 10de minuut. Pech voor onze keeper die bij het ontzetten van de bal op de rug van een medespeler trapte en het ronde ding in eigen doel zag verdwijnen.
Tien minuten later lag een communicatiefout aan de basis van de 2-0, tevens de ruststand.
In de tweede helft voerde coach Yves Van Driessche enkele wijzigingen door, maar tegen een sterker Charleroi was het tij keren een kansloze missie. Een aanval van de thuisploeg op het uur werd foutief onderbroken en de 3-0 op strafschop was een feit. In het laatste half uur van een overbodige tweede helft werd het half dozijn nog volgemaakt met dus een zware 6-0 als eindresultaat. Het was de eerste officiële wedstrijd van Joachim Van damme na zijn lange schorsing.
Volgende week maandag 5 februari om 19.30 uur ontvangt Waasland-Beveren op Puyenbeke Sint-Truiden. Met dank aan de afgevaardigden Rudy Leys en Louis De Bruyne.
Samenstelling :
Janssens Mathias, De Wree Brian, Van Damme Joachim, Marquet François, Vanzo Floriano, Sadiku Drilon, Diop Libasse, Sarr Malik, Stael Seppe, Zarouali Souhail, Ponnet Beau.
Wisselspelers :
Van Hove Gerben, Keisers Finn, Vercauteren Rahman, Rooseboom Jente, Van Noten Flo.


PVW.