StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZOU DE SOEP NOG VOLDOENDE ROOM BEVATTEN !

De gevreesde wintermercato zit er eindelijk op en de tol van het succes die W-B heeft betaald is niet min. De hoop dat na het cashen voor Zinho Gano het been stijf kon worden gehouden voor ploegen die Seck en Morioka het hof zouden maken, is ijdel gebleken. Met welk gevoel zou Vermant woensdag op het trainingsveld zijn gestapt ? Anderzijds, nooit gedacht dat na het vertrek van Clement en Seck het knap voetbal zoals het werd gespeeld tegen STVV, Anderlecht en Zulte-Waregem nog mogelijk zou zijn zonder het geciteerde duo. We moeten dus misschien iets meer vertrouwen hebben in de jongens die gebleven zijn en wie weet gebrand liggen op revanche (Myny, Maee, Cools, Dierckx, De Schutter).

Zaterdagavond na W-B - Zulte-Waregem werd er uiteraard nog wat nagekaart, maar vooral ook vooruitgeblikt naar de wedstrijd van morgen op de Bosuil en daarbij werd opgemerkt dat het wel eens een gevaarlijke wedstrijd voor Morioka zou kunnnen worden gezien de schopreputatie van Antwerp. Dat probleem is ondertussen van de baan, maar er is een ander in de plaats gekomen. Wie wordt belast met het opvullen van de leemte die Ryota heeft nagelaten ? Dat wordt pas een ondankbare opdracht ! Ryan Mmaee is de naam die destijds al door Philippe Clement naar voor werd geschoven om de positie van Morioka gedeeltelijk over te nemen, want ik neem aan dat het een kwestie zal worden van taakverdeling. Ook de Brugse huurling Niels Verburgh geeft geen slechte indruk, maar in zijn nadeel speelt dat hij nog nul minuten ervaring heeft op het hoogste niveau.
Boljevic keert alvast terug uit schorsing, maar omdat W-B Jur Schryvers een tijdje kwijt is, krijgen we haast zeker Rachid Aït Atmane voor het eerst aan de aftrap. Leuk dat Joachim Van Damme in de selectie werd opgenomen, al was het maar als beloning voor het harde, vaak individuele werk van de voorbije maanden.
De verkoop van Morioka heeft terecht veel vragen opgeroepen bij de supporters, maar naast het financiële aspect zit er misschien nog een positief puntje aan deze transfer. Het zou best kunnen dat de komende tegenstanders van W-B ons gaan onderschatten door al die vertrekkers en dat is altijd gevaarlijk. Mogen we vanavond al meteen spektaculaire dingen verwachten van W-B ? Ik twijfel er aan, maar met spelers als Thelin, Ampomah, Boljevic, Anbang enz. zou het jammer zijn het vertrouwen in deze en de andere jongens die ik niet heb genoemd, van het ene op het andere moment op te zeggen.

Waar Waasland-Beveren de voorbije dagen met Seck en Morioka (eerder ging ook al Gano) een aantal goeie elementen liet vertrekken, spoelen bij de Great Old dagelijks spelers aan. Het is er aan te merken dat de grootste Belgische haven in de buurt ligt, want ze lijken wel met containers te worden aangeleverd. Antwerp heeft vanaf begin dit seizoen heel wat kritiek gekregen voor zijn viriel spel en duels op het randje, maar we kunnen er niet omheen dat er daar op de Bosuil hard en uitstekend wordt gewerkt. Rood-wit staat al bijna het hele seizoen bij de top6 en dan is er geen sprake meer van toeval. Een schitterende vierde plaats is dan ook de terechte beloning voor de ongetwijfeld vele noeste arbeid die Bölöni zijn spelers de afgelopen maanden heeft opgelegd. Bij mij persoonlijk blijft het mij wat dwars zitten dat het gevechts- en krachtvoetbal van Antwerp een stuk beter rendeert dan het aanvallende en frivole voetbal van Waasland-Beveren, maar mijn respect hebben ze de voorbije maanden zeker verdiend. Er kwamen heel wat onbekende namen naar de Bosuil, maar uiteindelijk doet men nog steeds beroep op een aantal gasten van hier die, hetzij met Antwerp de promotie realiseerden (Geoffrey Hairemans, Faris Haroun), hetzij jongens die al ene tidje waren opgegeven voor het hoogste niveau (Oulare, Bolat, Corryn).

Patrick Van Wesemael.